Siirt'in Pervari ilçesinde 6 askerin şehit olduğu karakol baskınında yaralanan çavuş Yakup Acar, saldırı anını anlattı.

Acar, teröristlerin saldırı anında içinde öğrencilerin olduğu bir okulu siper aldıklarını bu nedenle ateşe karşılık veremediklerini söyledi.

Saldırının 3 bölgeden Acar, baskın anında yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Okula ateş edemiyorduk. Onlar bize ateş ediyordu. Okulun yanındaki lojmandakilere zarar gelmemesi için ateş etmedik. Mevzi 3 kişilik olduğu için bazı arkadaşlarımızı dışarı çıkardım. Muhtemel bir roket saldırısına karşı zayiat vermeyelim istedik. O anda hava kararmak üzerindeydi. Onlar bizi görüyor ama biz onları göremiyorduk. Kurşunun nereden geldiğini göremedik. Onlar da okulu, evleri siper almışlar. Karakol, çukurda olduğu için onlar bizi rahat bir şekilde görüyordu."

SIRTINDAN YARALANDI
Çatışma sırasında arkadan gelen kurşunla sırtından yaralandığını belirten Acar, bu sırada baygınlık geçirdiğini kaydetti.

Uyandığında hava karardığını ve çatışmanın daha yoğun hale geldiğini belirten Acar, izli mermilerin havada uçuştuğunu, roketlerin patladığını dile getirdi.

Kendisinin de helikopter ile hastaneye kaldırıldığını belirten Acar, Şırnak Askeri Hastanesi'ne nakledildiğini söyledi.

6 ŞEHİDİ 2 HAFTA SONRA ÖĞRENDİ
Kendisinin yoğun bakımda olduğunu kaydeden Acar, olaydan iki hafta sonra karakolda 6 şehit haberini aldığını kaydetti. 

'O SESLERİ UNUTAMIYORUM'
GATA'da tedavisi devam eden Acar, ilk zamanlarda çatışma anıyla ilgili ses, gürültü ve görüntüleri aklından çıkaramadığını anlattı.

Ailesinin desteğiyle kendisini topladığını dile getiren Acar, "Şu an yürüyemiyor, tedavi görüyorum. Ankara'dan 2 aylık hava değişimine geldim. Temmuz ayında tekrar Gülhane Askeri Hastanesi'ne fizik tedaviye gideceğim" diye konuştu.


DHA