15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir’e ağır yaralıyken son iki kurşunu sıkan Mihrali Atmaca’nın FETÖ içerisindeki kod adının ölüm anlamına gelen ‘Memati’ olduğu ortaya çıktı. Söz konusu ayrıntı, Üsteğmen Mehmet Y.’nin itiraflarında yer aldı. Mehmet Y., bir FETÖ abisinin, örgütten olmayan iki kişinin okuldan ilişiğinin kesilmesini sağladığı için Mihrali Atmaca’yı övdüğünü de anlattı.

Darbe girişiminin püskürtülmesinde kritik görev üstlenen Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin davada geçtiğimiz ay karar çıkmış ve Halisdemir’e ateş eden darbeciler Fatih Şahin ve Mihrali Atmaca’nın da aralarında bulunduğu 18 sanık, “kasten öldürme” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yerde ağır yaralı olarak yatan kahraman Halisdemir’e son iki kurşunu sıkan Mihrali Atmaca hakkında yeni bir ifade ortaya çıktı. Söz konusu ifade, “FETÖ yapılanması ve bu yapılanmada yer alan kişilerle hiçbir şekilde irtibatım yok” diyen Atmaca’nın FETÖ ile irtibatını ortaya koydu.

ATMACA’NIN AĞABEYİ İLE AYNI HÜCREDE

İfadeyi veren ise Atmaca’nın Harp Okulu’ndaki bir üst devresi olan Üsteğmen Mehmet Y. Aynı zamanda Atmaca’nın ağabeyi Eren Atmaca’nın da devre arkadaşı olan Mehmet Y., Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada itirafçı oldu. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Harekat Başkanlığı’nda görev yaparken açığa alınan Y., Atmaca’nın ağabeyi Eren Atmaca ile aynı hücrede olduklarını ve diğer 2 devresi ile birlikte örgüt sohbetlerine gittiklerini belirtti.

Yerde ağır yaralı olarak yatannkahraman Halisdemir’e sonnkurşunu Mihrali Atmaca sıkmıştı.

MENFİ OLANLARA ACIMAYIN
İfadesinde, Eren Atmaca’nın da aralarında bulunduğu 3 devresiyle örgüt abisinin evine gittiklerini anlatan Mehmet Y., söz konusu örgüt sohbetinde yaşananları şöyle anlattı: “Bir gün 2. sınıflardan sorumlu olduğunu değerlendirdiğim bir örgüt elemanı geldi. Karşımıza oturarak laptopunu açan bu kişi tüm 2. sınıf öğrencileri menfi ve müspet olarak ikiye ayırdığını söyledi. Daha sonra laptopu çevirerek bu listeyi bize gösterdi. Daha sonra da bu kişi, ‘Ayrım yapmadan disiplinsizlik yapan öğrencilerin cezalandırılmasını sağlayın ancak menfi olan öğrencilere özellikle dikkat edin. Hataları bulduğunuzda sakın acımayın’ dedi. Ancak ben bu yönlendirmeye asla uymadım.”

ÖRGÜT ABİSİ ATMACA’YI ÖVDÜ
Yine başka bir örgüt toplantısına da 3. sınıf öğrencilerden sorumlu mahrem abinin katıldığını aktaran Mehmet Y., bu kişinin, 3. sınıftaki öğrencilerin çoğunun menfi olduğunu ve bu kişilerin her hatalarını raporlanmasını istediğini kaydetti. Eren Atmaca’nın kardeşinin okulda 3. sınıf öğrencisi olduğunu bildiğini söyleyen Mehmet Y., mahrem abinin Atmaca ile ilgili söylediklerini ise şöyle anlattı: “3. sınıflardan sorumlu olan örgüt elemanı bize yönelerek Eren Atmaca’nın kardeşi Mihrali Atmaca’nın yapıyla bağı olduğunu söyledi. Ayrıca Mihrali Atmaca’nın 3. sınıflarda olan iki erkek öğrencinin ilişkisini tespit ederek o kişilerin okuldan ilişiğinin kesilmesini sağladığını anlattı ve Atmaca’yı bize övdü.”

Eren Atmaca’nın da mahrem imamın anlattıklarını toplantıda doğruladığını vurgulayan Mehmet Y., “Eren Atmaca kardeşinin kod adını ‘Memati’ olduğunu söyledi. Biz de hatta Eren’in kod adının ‘Polat’, kardeşinin ise ‘Memati’ olmasına güldük. Ayrıca ‘Memati’ kod adlı Mihrali Atmaca’nın medyadan bildiğim kadarıyla Ömer Halisdemir’i şehit eden şahıs olduğunu gördüm” diye konuştu.

ANKARA BAKACAK
Mehmet Y., söz konusu itiraflarının ardından kendisine gösterilen fotoğraftan da Mihrali Atmaca’yı teşhis etti. Kocaeli Başsavcılığınca “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan Mihrali Atmaca hakkında açılan soruşturma dosyası, yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Yenişafak