BirGün Gazetesi'nden Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre,  Karaman merkezde bir okulda görev yapan sınıf öğretmeni M.B., bazı vakıf ve derneklere yakın kişilerin kiraladığı evlere buralarda kalan öğrencilere özel ders vermek için gidiyordu. İddiaya göre, M.B. özel ders için gittiği çeşitli evlerde öğrencilere tecavüz etti.

Olay bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine duyuldu. Şikayet üzerine öğretmen M.B. 4 Mart Cuma günü okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan öğretmen M.B. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'GİZLİLİK' GELDİ 

Savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı aldı. Tutuklanan sınıf öğretmeni M.B.'nin görev yaptığı okula yerine başka bir öğretmen görevlendirildi. Öğretmenin tutuklanmasının ardından 8 öğrenci aileleriyle birlikte 6 Mart tarihinde Karaman Devlet Hastanesi'ne gitti. Kontrolden geçen çocuklar tecavüzü raporla belgeledi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğu, "Öğretmenin tutuklandığı bilgisi doğru. Ancak gizlilik kararı bulunan dosya hakkında detaylı bilgi vermem doğru olmaz. İddia ve detayları araştırmak için idari soruşturma başlattık" ifadelerini kullandı. (Birgün)