TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, komisyon bünyesindeki cezaevleri alt komisyonu başkanı ve üyeleri ile birlikte İzmir'de gerçekleştirdikleri karakol ve cezaevi ziyaretlerini değerlendirdi.

Üstün, geçen perşembe günü Fevziye Cengiz'in polislerce dayak yediği Karabağlar Karakolu'nu, daha sonra da Aliağa Şakran Cezaevi Kampüsü'nü ziyaret ettiklerini söyledi. Üstün, 'Orada 7 tane cezaevi var. Bunların 4 tanesi T tipi yüksek güvenlikli cezaevi, diğerleri de açık, kadın ve çocuk cezevleri' dedi.

Üstün, kampüsteki binaların fiziki yapısının gayet iyi olduğunu belirterek, 'Örnek diyebileceğimiz cezaevlerinden bir tanesi' diye konuştu.

Üstün, tutuklu ve hükümlülerden kötü muamele gördüğüne dair bir iddiada bulunan olmadığını söyleyerek, "Ancak başka şikayetler geldi. İlk girişteki aramaların biraz daha insani boyutta yapılmasını istiyorlar, onur kırıcı olmamasını istiyorlar. İç çamaşırı kalacak şekilde bir duruma döndürmüşler aramayı, bundan rahatsızlar. 'Aramalar biraz daha insani olsun' diyorlar" dedi.