Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcılarının, yetkileri ellerinden alınmadan önce 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermeye davet ettiği Erzurum 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, ifade vermeye neden gitmedi? Savcı Osman Şanal, Orgeneral Berk'e gönderdiği mektupta "Hazır olmazsanız zorla getirileceksiniz" dedi. Ancak Orgeneral Saldıray Berk, “Davet mektubunda imza yok” diyerek evrakı resmi evraka kaydetmedi. İşte iddianamesinde bir numaralı sanık olan Orgeneral Berk'in ifadeye davet süreci.


YASEMİN GÜNERİ – HABERTÜRK TV

Erzincan iddianamesinde 1 numaralı sanık olarak yer alan Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan özel yetkili savcısı Osman Şanal tarafından defalarca ifadeye çağrılmış ancak gitmemişti. İddianamenin ek klasörlerinde bu resmi çağrıların belgelerine yer verildi.

Orgeneral Berk'in Savcı Şanal'ın yetkisinin elinden alınmasının ardından 19 Şubat tarihinde Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, neden ifade vermeye gitmediğini açıkladı. Berk gerekçe olarak davet yazısında savcının imzasının bulunmamasını gösterdi. Ancak HABERTÜRK'e konuşan savcı Osman Şanal, "Yazdığım tüm evraklarda imzam olur. İmzasız evrak göndermedim" dedi.

İLHAN CİHANER, "DURSUN ÇİÇEK'İ TANIMIYORUM"
Ek belgelerde Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in ifadesi de yer aldı. Başsavcı Cihaner, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı Erzincan’da yaşama geçirmek için Albay Dursun Çiçek ile görüştüğü iddiasını redderek ilginç bir yanıt verdi.

İşte, Cihaner'in dikkat çeken ifadeleri...


"DURSUN ÇİÇEK'İ TANISAM DA SEVMEM"
"Dursun Çiçek'in gelerek yaptığını iddia ettiğiniz toplantının tarihinin 2009 yılı ocak ayı ya da şubat ayıdır. Bu tarihler benim İstanbul özel yetkili mahkeme kararıyla dinlendiğim döneme denk geliyor. Böyle bir faaliyetim olsaydı bunlar, o zaman tespit edilirdi, o tarihte bir suç unsuru tespit edilemediği için kayıtlar imha edildi. Dursun Çiçek'i hayatta tanımıyorum, tanısam da seveceğimi tahmin etmiyorum."


"GİZLİ TANIKLARI DÖVERİM"
Kendisine 'Hüseyin" kod adını taktığı ve gizli tanık ifadelerine göre insanlara komplo kurduğu şeklindeki soruya da başsavcı Cihaner ilginç bir yanıt verdi: "Bu gizli tanığın kim olduğunu bilsem, bulur eşek sudan gelinceye kadar döverim, bu kadar akıl dışı saçma, kolaylıkla çürütülebilecek iddiaları ciddiye aldığınız için sizi de kınıyorum. Kendime illa bir kod adı seçsem, Hüseyin ismini seçmem. Daha fiyakalı bir isim seçerim"

Haber Türk