Kars, Ardahan Bölge Baro başkanlığının Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlediği ’Yeni Anayasa’ konulu panele modaretör Doç. Dr. Osman Can ile konuşmacı İstanbul eski Baro Başkanı Doç. Dr. Yücel Sayman, avukat Mehmet Uçum, gazeteci Nihal Bengisu Karaca, oyuncu Lale Mansur katıldı. Doç. Dr. Osman Can’ın konuşmasından sonra Kars KESK, DİSK ve Devrimci 78’liler Derneği sözcüsü olarak Çetin Koçyiğit, "Bir konuda bir dakikanızı alabilir miyim?" diyerek söz istedi.

DHA'nın haberine göre, Osman Can’ın "Müsadenizle ben formatı kısaca aktarayım" demesi üzerine Çetin Koçyiğit, "Yine devam ettirin. Ben Kars KESK, DİSK ve Devrimci 78’liler Derneği sözcüsü olarak bir şey söylemek istiyorum. Bu yaptığınız panelin demokrasiye ya da halktan yana bir anayasaya hizmet etmediğine inanıyoruz. Biz size ’evet’ demediğimiz için darbeci olarak yargıladığınız insanlarız. Sayın Osman Can, özellikle sizin o bağlamda halktan yana bir anayasa için hiçbir katkınız olmadığına inanıyoruz. Sizi ’ucube’ ilan ediyoruz" dedi.

Çetin Koçyiğit, konuşmasını tamamlarken alkışlandı ve ardıdan paneli izlemeye gelen kadınlı- erkekli grupla salonu terk etti.

Bu olay salonda şok etkisi yaratırken Osman Can, "Yanlış bilgiyle bu konuşmayı yapan değerli arkadaşlarım gidiyor" deyince protestocular "Biz gidelim sen sonra konuş" karşılığını verdi.

Referandumda ’hayır’ diyenlerin darbeçi ilan edilmediğini söyleyen Osman Can’a yine protestocu gruptan bir kişi "Sizin ağzınızdan dinledik" dedi.