İSTANBUL - Türk Polis Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Polis Balosu', sürpriz bir buluşmaya sahne oldu.

Ergenekon soruşturmasının eski savcılarından Zekeriya Öz ile yeni savcısı Cihan Kansız, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eşi Nurten Çapkın'ın ev sahipliğinde düzenlenen baloda bir araya geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, görevini devrettiği Cihan Kansız'ı görünce, 'Ooo, Ergenekon savcımız da burada' diyerek el sıkıştı.

Akşam gazetesinin haberine göre; Savcı Kansız, gazetecilerin yeni göreviyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine şunları söyledi:

“4 senedir zaten bu görevdeydim. Suçun olduğu yerde suçu soruşturmak bizim görevimiz. Dosyaları devralırken konuyla ilgili Zekeriya Bey'den bilgi de aldım. Kendisi benim arkadaşım, zaten sürekli görüşüyorum.”

Zekeriya Öz de gece boyunca konuklarla sohbet etti. Polis Balosu'na, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.