HSYK'nın önceki Başkanvekili ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Üyesi Kadir Özbek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in "Kadir Özbek de iki hakimin görev yerlerinin değiştirilmesini yönünde görüş bildirmişti" sözlerine yanıt verdi. Özbek, "Sayın Bakana "haklarında birtakım inceleme istemi bulunan bazı arkadaşlarımızın durumlarını değerlendirelim hatta öncelikle bu iki arkadaşımızın durumunu değerlendirelim' şeklinde ifade de bulundum. Ancak bu teklifimiz kabul görmedi. Biz görevden alınsınlar diye bir teklifte bulunmadık. Oturalım durumlarını inceleyelim dedik" diye konuştu.


Ergin: 'Hakim değişimini, HSYK'nın tüm üyeleri istedi'


Bakan Ergin, Kadir Özbek'in de görevde olduğu dönemde, Hakimler Zafer Başkurt ile Erkan Canak'ın yerlerinin değiştirilmesini istediğini ancak kararname tamamlanamadığı için görev değişikliğinin gerçekleştirilmediğini açıklamıştı.

Özbek, ANKA'ya yaptığı açıklamada Bakan Ergin'in sözlerine açıklık getirdi. Özbek şöyle konuştu:

"Kararname üzerindeki görüşmelerin kesildiği gün, Sayın Bakana görüşmelerin devam edilmesi gerektiğini ilettim. Sayın Bakana "haklarında birtakım inceleme istemi bulunan bazı arkadaşlarımızın durumlarını değerlendirelim hatta öncelikle bu iki arkadaşımızın durumunu değerlendirelim' şeklinde ifadede bulundum. Ancak bu teklifimiz kabul görmedi. Soruşturmaların tümü sona erdirilerek o noktada bitirildi. Hakkında şikayetler olan arkadaşlarımızın durumlarını birlikte değerlendirirken öncelikle bu arkadaşlarımızın da durumlarını değerlendirebileceğimizi,toplantıyı terk etmemeleri gerektiğini' söyledim. Hatta bunu söylediğimiz zaman Sayın Bakan toplantı salonunu terk etmek üzereydi. Onlar bunu kabul etmedi. Ayrıca, biz görevden alınsınlar diye bir teklifte bulunmadık, durumlarını inceleyecelim dedik." (ANKA)
(EÖ/ORH)


YARSAV'dan Adalet Bakanlığı'na tepki