Ergenekon karşıtı görüşleriyle bilinen emekli Yarbay Şenol Özbek'in geçtiğimiz gün İzmir'in Menemen ilçesinde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili soru işaretlerinin iyi araştırılması isteniyor. Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ve emekli Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, konunun en ince ayrıntısına kadar araştırılması ve kazayla ilgili bütün gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Kanal A Televizyonu'nda "Sivil Düşünce" adlı programa yorumcu olarak katılan, çeşitli internet siteleri ve gazetelerde Ergenekon yapılanması aleyhinde yazdığı yazılarla tanınan Özbek, son olarak bir internet haber sitesindeki yazılarına, çocuklarının ve kendisinin ciddi şekilde tehdit edilmesi sebebiyle son verdiğini açıklamıştı. Kazada aynı otomobilde bulunan ve kazayı yaralı olarak atlatan İlknur Erbaş, Özbek'in tehdit edildiğini söylediğini aktardı. 

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Şenol Özbek'in ölümüne şüpheyle bakarak, deliller kaybolmadan olayın sağlıklı soruşturulmasını istemenin önyargılı bir yaklaşım olmayacağını söyledi. Petek, Şenol Özbek'in otomobilinin koruma altına alınması gerektiğini belirtti. Aracın ön ve arkasında darbeyle oluşan boya ve metal parçalarının muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Petek, "Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, delillerin ortadan kaybolmasına izin vermemeli. Özbek'in otomobili, hem ön hem de arkadan darbe almış. Kaza mahalli iyi incelenmeli." diye konuştu. 

Emekli Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı da kazadan sonra Özbek'in içinde bulunduğu otomobilin hem önden hem de arka taraftan darbe aldığına dikkat çekti. Trafik kazasını soruşturan cumhuriyet savcısının, ölen kişilerin yakınlarının şikâyetçi olmaması halinde bile eğer aklında küçük bir kuşku dahi kalsa soruşturmayı sonuna kadar götürebileceğini ifade eden Avcı, "Savcı, ölen kişilerin yakınlarına, olay yeri inceleme fotoğraflarına, otopsi raporuna ve benzeri bulgulara bakacaktır. Tüm bunlara bakıldığında Şenol Özbek'in ölümüyle ilgili bir şüphe ortaya çıkmazsa takipsizlik kararı verebilir. Savcı, kamuoyuna mal olmuş kişilerle ilgili soruşturmaları daha hassasiyetle yapar, çünkü bu insanlar hedeftedir. Şenol Özbek, zaten tehdit edildiğini söylemişti. O nedenle savcılık makamı, bu olayda en ince ayrıntılara kadar inebilir ve inmelidir." şeklinde konuştu.



Zaman