Alınan bilgilere göre, örgütün komuta merkezi olarak kullandığı ve insanları dağa çıkarıp sorguladığı, işadamlarından ihale başına pay aldığı kamp yerle bir edildi. Kirpi tipi araçlarla yıkılan üç katlı mağaralarda, infaz edilen vatandaşların cesetleri bulundu. Çukurca'da 7 askeriyle birlikte şehit edilen Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın adının verildiği operasyonda, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, örgütün silah deposu da ele geçirildi.

Teröre karşı uygulamaya konulan yeni mücadele stratejisinin sonuçları alınıyor. Hakkâri'de bulunan Kavaklı ile Kato Dağı'ndaki PKK sığınaklarına yönelik geniş çaplı operasyonlarda örgüte büyük darbe vuruldu. Örgütün Kato, Çeltik, Beytüşşebap, Kavaklı, Yoncalı ve Armutlu bölgelerindeki sığınak ve mağaraları yok edildi. Operasyonla ilgili Hakkâri Valisi Muammer Türker, "Elimizde çok sayıda örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bilgisi var. Dağlık alandaki operasyonlar devam ediyor. Durum tespitinden sonra net bilgiler ortaya çıkacak." dedi.

Hakkâri Piyade Tugay Komutan-lığı'na bağlı birlikler, bir hafta boyunca bu bölgede bulunan terör unsurlarını bombardıman altına aldı. Bolu Dağ Komando birliklerinin de katıldığı operasyona Jandarma Özel Harekât birlikleri ve Emniyet Özel Harekât polisleri de destek verdi. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre bu olayla birlikte polis Özel Harekât birlikleri de ilk kez kırsalda yapılan operasyonlarda aktif rol aldı. Saldırı öncesi güvenlik birimlerinin örgütün güzergâh üzerine mayın döşeyebileceği ihtimali üzerine geniş çaplı bir mayın arama tarama çalışması da yaptığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Bölgede mayın patlamalarına karşın etkin olan Kirpi adındaki zırhlı araçlar da kullanıldı. Belirlenen hedefler vurulurken, Çukurca ilçesine bağlı Davultepe mevkiine yerleşen Özel Harekât polisleri ile Jandarma Özel Harekât birlikleri, saldırılara karşı tedbir aldı.

BASKINLARDA 4 TERÖRİST ELE GEÇİRİLDİ

Örgütün bu saldırıda onlarca zayiat verdiği, 4 teröristin yakalandığı da öğrenildi. Kaynaklar, özellikle terör örgütü mensupları arasında telsiz konuşmalarına ulaştıklarını, buradaki konuşmaların da kendilerini doğruladığını dile getiriyor. Güvenlik kaynakları, Kavaklı kampının örgüt için önemine dikkat çekiyor. Bu mevkinin PKK için dokunulmazlığı temsil ettiği, Kavaklı'nın yerle bir edilmesi ile birlikte örgüte büyük darbe vurulduğu belirtiliyor. Kamp, PKK'nın infaz ve sorgu gibi işlerinin yanı sıra halka işkence yaptığı yer olarak da biliniyordu. Örgütün 'sorgu odaları'nda kafası koparılmış 2 ceset de bulundu. Bu arada, operasyonlarda örgütün malzeme, silah ve mühimmat depolarına da ulaşıldı. Doçka uçaksavar silahı, RPG-7 roketatar mühimmatları, AK-47 Kalaşnikof ile Kanas keskin nişancı silahlarına ait şarjörler ve mermiler, gece görüş dürbünleri, mayın ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, pil, fünye ve patlayıcı madde, jeneratör, bol miktarda ayakkabı, elbise, askerî elbise de ele geçirildi. Bu silah ve bombalarla ilgili olarak önemli bir bilgiye de ulaşıldı. mühimmatın, Binbaşı Yavuz Başayar'ın şehit edildiği saldırıda kullanıldığı tespit edildi. Çatışmalar Şemdinli ilçesinin Kerkit bölgesinde de devam ediyor. Kerkit bölgesinde bulunan teröristlerin Hakkâri'de ihale alan işadamlarını sık sık tehdit edip para aldığı anlatılıyor. Örgütün kurduğu sisteme göre Hakkâri'de ihale alan işadamından bu paranın bir bölümü zorla alınıyor. Şehir merkezinde egemen olan örgütün istediği işadamını Kerkit'e götürüp Mehmet adındaki teröristle görüştürdüğü ifade ediliyor. Örgütün talep ettiği para konusunda anlaşmazlık çıkması halinde ise işadamı, Alişar kod adlı örgüt sorumlusuna sevk ediliyor, sorunun burada çözüldüğü kaydediliyor.



Zaman