Bozdağ, Siyaset Akademisi'nde ders vermek için geldiği Yozgat'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, MİT mensuplarıyla ilgili soruşturma yapılmasının, MİT Kanunu'nun 26. maddesine göre, Başbakan'ın iznine tabi olduğunu, belirterek, ''Başbakanın izni olması halinde ancak MİT mensupları hakkında soruşturma yapılabilir. İzin olmaması halinde soruşturma yapılamaz'' dedi.
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 250. maddesini izin kapsamı dışında değerlendirildiğinin görüldüğünü vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle devam etti:

''Halbuki, MİT yasasının 26. maddesi, CMK'nın 250. maddesine göre özel hükümdür. Çünkü CMK genel bir kanun, MİT kanunu özel bir kanun. Özel hüküm bulunan yerde, genel hüküm uygulanmaz ve bu çerçevede, 26. madde uygulanması lazımken, ona göre izin alınması gerekirken, bunun uygulanmaması yasaya aykırı bir durumdur. O nedenle, bu hususun yasaya açıkça yazılması lazım. Bana göre yasaya yazılmasa da Savcılık makamının bunu böyle uygulaması lazım. Ama maalesef Savcılık makamı farklı bir değerlendirme yaptı. Yasa koyucu, bu noktada, farklı değerlendirmeye yasanın imkan vermediğini, bunun açık açık yasaya yazılması gerektiğini düşünürse, bunu kanuna yazabilir. Şu anda TBMM'ye verilen teklif, kabul görürse, bu konuda farklı yorum yapma imkanı ortadan kalkmış olacaktır.''

-''Sayın Başbakanımızın sağlığı gayet yerinde. Hastaneye kaldırılmadı''-

Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastaneye kaldırıldığı şeklindeki iddiaların doğru olup olmadığını soran bir gazeteciye de, ''Bunlar doğru haberler değil. Sayın Başbakanımızın sağlığı gayet yerinde. Hastaneye kaldırılmadı. Bunlar fısıltı haberler, doğru değil. Sayın başbakanımızın sağlığı gayet yerinde. Bakanlar Kurulu toplantısının iptali de sözkonusu değil'' yanıtını verdi.



AA