ANKARA-  Söz konusu paketle, özel yetkili mahkemelerin görev alanındaki suçlara Teörle Mücadele Kanunu (TMK) ile görevli yeni ağır ceza mahkemeleri bakacak. Yasa yürürlüğe girmesine rağmen, söz konusu mahkemelere atamalar yapılmadığı gibi hangi mahkemelerin TMK kapsamında görevli olduğu da belirlenmedi. 

Bu durum özel yetkili savcılığın sürdürdüğü soruşturmaları etkilemeye başladı. Yasanın ilk gününde Ankara özel yetkili savcılığın da bu belirsizlikten etkilendi. KESK’e yönelik operasyonda tutuklanan kişiler için avukatlar dün tutukluğa itiraz etti. İtirazı yapan avukatlardan Öztürk Türkoğan’a soruşturmayı sürdüren savcı tarafından “kararı ‘özgürlük hakimi’ verecek, bu atamayı beklemelisiniz” yanıtı verildi. Dün ilginç bir olay daha yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında bir şüpheli gözaltına alındı. 
Sorgusu yapılan şüpheli sevk edildiği özel yetkili mahkemenin “Artık biz yetkili değiliz” demesi üzerine savcılıkça bırakıldı. Yaşanılan yetki belirsizliği üzerine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi , HSYK’ya başvurdu. HSYK da, yeni mahkemeler kuruluncaya kadar ÖYM’lerin mevcut görevlerine devam edeceğini bildirdi.



3. yargı paketi TAM METNİ



Radikal - Fotoğraf: TANER YENER/DHA