İngiliz Daily Telegraph gazetesi, İran'ın AKP'ye seçimlerde kullanması için 25 milyon dolarlık bağışta bulunduğunu iddia etmişti. AKP'de konuyu İngiliz yargısının gündemine taşıdı.
Açılan tazminat davasının kazanılmasının ardından, Çelik'in "Yarsav Başkanı Emine Ülker Tarhan, sonucu beklemeden 'partinin kapatılması sonucu ortaya çıkabilir' diyor. Ben de diyorum ki yargı camiası şapkasının önüne alıp düşünmelidir" sözlerine Tarhan, "Özür dilenecek bir husus yok" sözleriyle yanıt verdi.
Özür dileyecek herhangi bir açıklamalarının olmadığını ifade eden Tarhan, "Bir yargıç sorumluğu ile anayasal ve yasal anlamda neden sonuç ilişkisi kurularak verilen bir yanıtla ilgili asla özür dilemeyiz. Mevcut Mevzuata göre tablo ortaya konulmuştur" dedi.

Çelik: CHP ve YARSAV’dan özür bekliyoruz


-"BİZİMLE İLGİLİ NE?"-

Ömer Çelik'in bu kararla Türk hukukçuları arasında nasıl bir ilişki kurduğunu anlayamadığını ifade eden Tarhan, "İran'dan para alındı" iddialarına neden sonuç ilişkisi içinde yanıt verdiğini kaydetti. Tarhan, "Yasama organının yaptığı yasalarımızda "bir partinin dış yardım alması bu tür bir sonuç yaratır' diyor. Bence asıl özür dilemesi gerekenler, yargıya ve yargı kararlarına bakış açısına ilişkin sorunları olan bir zihniyettir" diye konuştu.(Anka)


İngiliz gazetesi, Erdoğan'a tazminat ödeyecek