Star gazetesinden Hüseyin Özay, yeniden düzenlemeye giren ve girmeyen maddeleri yazdı: Vergi ve prim borcu kolaylığına ilişkin pakete trafik cezaları da kısmen dahil edildi. Buna göre kırmızı ışık ve hız sınırı ihlali ile hatalı sollama yapanlara kesilen cezalar yapılandırma kapsamının dışında tutulacak .

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren trafik cezalarının da paket kapsamına alınmasına ilişkin çalışmalarda ise ilginç bir tartışma yaşandı.

İlk etapta trafik cezalarının tamamına ‘ödeme kolaylığı’ getirilmesi öngörüldü. Ancak İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bu yönde yapılacak bir düzenlemenin, trafik canavarlarına ödül olarak algılanabileceği endişesi gündeme geldi.

Yapılan araştırmada, bu yönde yapılacak düzenlemenin halen devam eden trafik kazalarıyla ilgili davaları da etkileyebileceği belirlendi. Bunun üzerine, trafik cezalarının bir kısmının pakete alınması kararlaştırdı.

Buna göre, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmeyen basit trafik cezalarına ödeme kolaylığı getirilecek.

Örneğin, park yasağı, fazla yolcu alma yasağı gibi suçlara öngörülen cezaların, faizlerinin tamamına yakınının silinmesi planlanıyor.

Kırmızı ışık ihlali, hatalı sollama, hız sınırı ihlali gibi suçlara verilen cezalar kapsam dışı tutulacak.