Erzurum’da evinin perceresinden havalı tabancayla ateş ederek sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya’yı sırtından vuran 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay’ın tutuklanmasının ardından,ÿçocuğa yönelik bir şiddet haberi de Samsun’dan geldi. Merkez Atakum İlçesi’nde inşaat işçisi Osman Ç., evinin önünde arkadaşlarıyla bisikletle gezen A.M.A. isimli kıza saldırdı. Eliyle arkasına gizlediği büyük bir parke taşıyla yavaşca gelen Osman Ç., arkası dönükÿkızın başına sert bir şekilde vurdu. Yere yığılan kız kendinden geçti. Şüpheli ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Yaşanan bu olay bölgedeki bir güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan küçük kız, tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan A.M.A. bir süre kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edilecek.

TACİZDEN YAKALANDI, SERBEST KALDI
Olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için ise polis soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Bu olaydan 2 ay sonra yine Atakum İlçesi’nde otobüs durağında otobüs bekleyen bir genç kıza tacizde bulunan Osman Ç., çevredekilerÿtarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi. Polis tarafından gözaltına alınarak merkeze götürülen şüphelinin 9 yaşındaki A.M.A.’yı darp eden kişi olduğu güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi.

Güvenlik kamerasındaki kişinin kendisi olmadığını savunan Osman Ç., böyle bir olayı hatırlamadığını ifade etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Osman Ç., her iki olay nedeniyle çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

AV. EPÖZDEMİR: 20 YILA KADAR HAPİS GEREKTİRİR
İstanbul Barosu'na üye avukat Fırat Epözdemir konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede "Şüpheli, elindeki büyük bir taş ile, çocuğun kafasına çok sert bir biçim vurup kaçıyor. Bu durum iki şekilde değerlendirilebilir. Birincisi şüphelinin kastı 'yaralama' olabilir. İkincisi ise, şüphelinin kastı 'öldürme' olabilir. Olay bir bütün olarak değerlendirildiğinde, şüphelinin, elindeki sert cisim olan taşla çocuğun kafa bölgesini sert bir biçimde hedef alması, kastın, 'öldürme' olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bunun da Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) karşılığı çocuğa karşı kasten öldürmeye teşebbüstür. Yani TCK'nın 82/1-e, 35'inci maddeleri gereği 13 yıldan 20 yıla kadar hapis gerektirir. " Av. Epözdemir, saldırganın tutuklu yargılanması gerektiğine vurgu yaptı.