Erzincan Komplosu’na yönelik operasyonun tepe noktasına ulaşma korkusu, Erzincan’da Kışla’da kalkışmaya neden oldu. Savcının ifadeye çağırmasına rağmen gitmeyen Org. Saldıray Berk, dün Albay seviyesinde gözaltı olunca Kışla’dan Sivil Hayata intikal yaptırdı.

Albay Dursun Çiçek imzalı darbe andıcının Erzincan’da uygulanmaya konması olayında ismi geçen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’ten soruşturma savcısına gözdağı.

Erzincan’daki komploda ismi geçen bir başka isim Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu’nun gözaltına alınarak Erzurum’a götürüldüğü gün, Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı’na bağlı ağır silah ve toplarla donatılmış 30 askeri araç, kışladan çıkarak Erzincan şehir merkezine yöneldi. Araçlar şehir merkezinde tur atarken, vatandaşlar şaşkın bakışlarla ne olduğunu anlamaya çalıştı.

Araçlar daha sonra yönünü Saldıray Berk’in de kapsamında olduğu Komplo Operasyonu’nun yürütüldüğü Erzurum’a döndü. Ağır silahlarla donatılmış askeri konvoy Erzurum istikametine ilerledikten sonra geri dönüş yaparak tekrar Erzincan şehir merkezine girdi. Merkezde boy gösteren araçlar yeniden 3. Ordu Komutanlığı’na döndü.

KOMUTANLIĞA ERGENEKON TABLOSU ASTI

3. Ordu Komutanlığı’nın girişine Ergenekon tablosu asan Orgeneral Saldıray Berk, MİT ve askeri istihbaratçıların tutuklandığı Erzincan’daki Ergenekon soruşturmasını yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından ifadeye çağrılmış, ancak Berk ifade vermeyi reddetmişti.

TOPÇU BİRLİKLERİYLE BALANS AYARI YAPTI

Albay Dursun Çiçek imzalı komplo belgesinin uygulamaya konulduğu Erzincan'daki soruşturma genişliyor. Daha önce Erzincan'da görev yapan Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, dün makam odasında gözaltına alınarak savcı Şanal tarafından sorgulanmak üzere Erzurum'a gönderildi.

Gençoğlu'nun Erzurum'a getirildiği gün soruşturmada adı geçen Org. Berk'in kendisine bağlı topçu birlikleriyle gövde gösterisi yapması oldukça dikkat çekti. Bu tuhaf girişim akıllara 28 Şubat'taki balans ayarını getirdi. O ZAMAN BALANS AYARI ŞİMDİ KAR DENETİMİ

Refahyol Hükümeti’nin devrildiği 28 Şubat Süreci’nde 4 Şubat sabahı Erdal Ceylanoğlu Paşa’nın talimatıyla tanklar Sincan’da yürütülmüştü. Gazetecilere önceden haber verilmiş ve Sabah Gazetesi muhabirlerinin Ankara’ya oldukça uzak noktada olan Sincan’da tankları görüntülemesi sağlanmıştı. Ancak Hürriyet Gazetesi muhabirinin hatası nedeniyle tankları çekemeyince, telefon trafiği yaşanmış ve tanklar ikinci kez yürütülmüştü.

Olay tarihe 'Demokrasiye Balans Ayarı' olarak geçti. Şimdi ise sıkışan Saldıray Berk Paşa, Talat Aydemir’i hatırlatan bir çıkışla Erzurum Savcısı Osman Şanal’a balans ayarı yapmaya kalkıştı. Önce Komplo’nun merkezi Erzincan’da yürütülen araçlar sonra Savcı Şanal’ın bulunduğu Erzurum istikametine çevrildi.

Olayı yine bütün gazeteciler görüntüledi.

BAŞBUĞ SAHİP ÇIKTI


Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 17 Aralık'ta Trabzon'da Oruç Reis Fırkateyni'nde yaptığı sert konuşmada, savcı Osman Şanal tarafından ifadeye çağrılan 3. Ordu Komutanı Berk'e sahip çıkmıştı. Başbuğ'un konuşma yaptığı savaş gemisinde Org. Berk de hazır bulunmuştu. Başbuğ'un sert konuşması, Ergenekon kapsamında Erzincan'daki komplo soruşturmasını yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a mesaj olarak yorumlanmıştı. Saldıray Berk savcı Şanal'ın çağrısına rağmen ifade vermeye gitmemişti.

Aktif Haber