Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması kapsamında Aksaray, İstanbul, Antalya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Konya, Balıkesir ve Eskişehir'de 27 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Örgütün haberleşme sistemi ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, baskınlarda evinde bulunamayan ve pazarcılık yaptığı öğrenilince çalıştığı pazar yerinde gözaltına alınan Gülen D. büyük şaşkınlık yaşadı.

Pazar yerinde domates, biber satarken polisi karşısında gören Güler D. ’’Beni neden gözaltına alıyorsunuz. Yanlış olmasın. Benim kimseyle alıp-veremediğim yok. Ben sebze mi ne yapacağım. Ne zaman çıkarım’’ diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Mahkeme kararı ile gözaltına alınan Gülen D. ve diğer şüpheliler, Aksaray Eğitim ve Uygulama Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

TELEFON HATTINI BAŞKA BİR YAKINI KULLANIYORMUŞ

DHA'nın haberine göre sebze satarken gözaltına alınan Güler D.nin, üzerine kayıtlı olan ve bylock çıktığı ileri sürülen telefon hattının başka bir yakını tarafından kullanıldığı iddia ediliyor. 

SERBEST BIRAKILDI

Polis tarafından alınan ifade işlemleri ve yapılan araştırma sonrası ismi gizli tutulan bir yakınının Güler D. üzerine aldığı hatta bylock yüklediği ve bu program üzerinden örgüt ile görüşmeler yaptığı iddia edildi. Bu tespitin ardından Güler D. serbest bırakıldı.

Gülen D.nin Osmaniyede öğretmen olarak görev yapan oğlu M.D'nin geçtiğimiz Mart ayında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi. Güler D. üzerine çıkarılan telefon hattını kullanan yakınının ise yakalanması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.