Genelkurmay'ın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz.''

TITANIC ENKAZINI BULAN NAUTILUS DA DEVREYE GİRMİŞTİ

Suriye'nin uçağı vurmasından 2 gün sonra pilotlara ait kask ve postallar bulunmuştu. Uçağın düştüğü 1260 metre derinlikte de pilotları arama çalışmaları devam ediyordu. Savaş uçağı ve pilotlarımızı bulmak için dünyanın en önemli keşif ve araştırma gemisi Nautilus da devreye girmişti.



ŞEHİT BABASI : “VATANIMIZ SAĞOLSUN”


Naaşına ulaşılan şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası konuştu. Şehit babası Osman Aksoy, "Hepimizin başı sağ olsun. Vatanımız sağ olsun. Allah’ım onu en yüksek mertebelere yükseltti. O en yüksek mertebede şimdi. O her zaman benim ciğerimde. Sağ o geziyor. Benim gözümün önünde her zaman. Görüyorum ben onu şuanda hissediyorum zaten. Vatanımız için her zaman dimdik ayakta duracağız. Vatanımızın için hiçbir zaman yılmayacağız. Allahın izniyle ayaktayız. Benim çocuğum ölmedi sağ. Berat gecesinde bunun haberini almak buda ayrı Allah'ımızın bize verdiği bir şey. Geride kalan şehitlerimiz, geride kalan onun arkadaşları her zaman onun arkasında yılmayacaklar devam edecekler" dedi.
 



Hürriyet