Mısır Çarşısı’nda meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada mahkeme, 3. kez kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Mahkeme daha önce iki kez Sosyolog Pınar Selek’in beraatına karar vermişti. Ancak bugünkü davada Selek, ağırlıştırılmış müebbet hapse mahkum oldu. Mahkeme ayrıca Selek hakkında yakalama kararı çıkardı. Sosyolog Pınar Selek’i temsilen salonda bulunan yaklaşık 50 avukat, mahkemenin Yargıtay’ın bozma ilamına direnmekten vazgeçtikleri ara kararın geri alınmasını talep etmişlerdi. Verdiği aranın ardından bu kararını reddeden mahkeme, sanık avukatlarından esasa ilişkin savunmalarını yapmalarını istedi.

Mahkemenin talebi üzerine Sosyolog Pınar Selek’in avukatları söz alarak esasa ilişkin savunma yapmayacaklarını belirtti. Mahkemenin daha önce beraat kararında direndiğini hatırlatan avukatlar, “Mahkeme bu kararı ile yeniden beraat kararı vermiştir. Direnme kararı ile dosya sonuçlanmış oldu. Siz daha önce verdiğiniz direnme kararınızı geri alarak Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş oluyorsunuz. Kararınızı belli ettikten sonra savunma yapmamız söz konusu değil” diyerek savunma yapmayacaklarını belirttiler.

Esasa ilişkin savunması yapması için söz verilen başka suçtan tutuklu sanık Maşallah Yağan ise “Mahkeme kararını belli etmiş durumda. Savunma yapmamın anlamı yok. Savunma yapacaksam anadilim Kürtçe ile yapmak isterim” dedi. Talepler sırasında bir avukatın, "mahkemenin sıkı yönetim mahkemeleri gibi yargılama yaptığını" iddia etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, “Hepiniz söz alıyorsunuz. İstediklerinizi söylüyorsunuz” diyerek bu sözlere tepki gösterdi. Mahkeme, Yağan’ın Kürtçe savunma yapma talebini reddederek sanık avukatlarından son sözlerini sordu. Son sözleri sorulan Sosyolog Pınar Selek’in avukatlarından Bahri Belen, “Usulen son sözümüzü söyledik. Mahkeme de son sözünü söylemiştir. Bu aşamada ayrıca bir son söz söylememize usulen imkan yoktur” dedi. Mahkeme, nihai kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Ara sonunda mahkeme Selek'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.