PKK'nın, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş karakoluna yaptığı baskında 8 askerin şehit olmasının ardından başlatılan operasyonlarda öldürülen 28 teröristin üzerinden şemsiyeler çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre teröristler şemsiyelerle termal kameralara yakalanmamayı amaçlıyordu.

Daha önce vücutlarına naylon saran PKK’lı teröristlerin, ilk kez termal kameralara karşı şemsiye kullandıkları belirlendi.
PKK’lı teröristlerin böylece termal kameralara yakalanmamak için farklı yöntem uyguladıklarının anlaşıldığını belirten yetkililer, "PKK, bunu yeni keşfetti ve ilk kez bu olayda kullandı. Teröristler siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerine tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyor. Siyah renkli şemsiyeler vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilemiyor" dedi.

5 BİN ŞEMSİYE ALINMIŞ
Güvenlik ve istihbarat birimleri yaklaşık 2 ay önce PKK’nın Kuzey Irak’ta toplu şemsiye alımı yaptığını belirledi. Siyah renkte özel yapılan 5 bin şemsiye alan PKK’nın bu şemsiyeleri eyleme katılacak olan teröristlere dağıttığı belirtildi.

Ayrıca gazetenin haberinde, şemsiye ile termal kameradan kaçmanın mümkün olup olmadığı uzmanlara soruldu. Bazı isimler bunu mümkün görürken, bazıları ise tersi görüşü savundu.