Bolu'da geçen yıl ağustos ayında, "İstanbul'dan kaçırdığı 13 yaşındaki kız çocuğunu, PKK'nın dağ kadrosuna katmak üzere Erzurum'a götürdüğü" iddiasıyla tutuklanan kişinin yargılanmasına devam edildi.
Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından yargılanan, Ağustos 2015'te yapılan operasyonla Gerede ilçesinde seyahat ettiği otobüste yakalanan Erhan Arslan (37) ile avukatı Serhat Çakmak ve 13 yaşındaki B.C'nin avukatı Mert Sarıkaya katıldı.

Savunmasında iddianın suç teşkil ettiğinden bahsedebilmek için dosyada bulunan delillerin tartışılıp sonucunda bir kanaate varılması gerektiğini belirten sanık avukatı Çakmak, davada mağdurun beyanının dışında hiçbir delil olmadığını ileri sürdü.

12 yıl 5 ay hapis
Müvekkilinin tutukluluğu süresince yeni bir delil bulunmadığını kaydeden Çakmak, tutuklanmaya sebep olan argümanların da "tutuklama talebini sağlayacak yeterlilikte ve nitelikte olmadığını" ileri sürerek beraat ve tahliye talebinde bulundu.
Sanık Erhan Arslan ise kendisinin siyasi bir partinin meclis üyesi olduğunu, tutuklanmasının "tamamen siyasi karardan kaynaklandığını" iddia etti.
Mahkeme heyeti, "PKK/KCK yapılanması içerisinde militan kadrosu içerisinde yer aldığı ve terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olduğu" suçlamasıyla 8 yıl 9 ay, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunu işlediği için ise 3 yıl 3 ay hapis kararı vererek, sanık Erhan Arslan'ı toplam 12 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.