Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bin 388 profesyonel asker alındığını ve bunlardan 41’nin şehit olduğunu söyledi. Profesyonel askerlere alımlar sırasında ölümlerinin açıklanmamasına ilişkin bir sözleşme imzalattırılıp imzalattırılmadığına ilişkin soruya ise Bakan Yılmaz, “Temin edilen sözleşmeli personelin işlemleri ilgili yönetmelik esasları çerçevesinde yürütülmektedir” diyerek yanıt verdi. Yılmaz, BDP Milletvekili Adil Kurt’un profesyonel askerlerle ilgili sorusunu yanıtladı. Yılmaz’ın verdiği bilgiler şöyle: “1. dönem temin faaliyeti kapsamında bin 992 kişi başarılı oldu. 539 personel temin edildi.

2. dönem temin faaliyeti kapsamında. 453 kişi temin edilerek birliklerine sevk edildi.

3. dönem temin faaliyeti kapsamında müracaat edenlerden 794’ü testlere katıldı ve 432 kişi başarılı oldu. Sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturmaları devam ediyor. Yılmaz, temin edilen sözleşmeli erlerin TSK ihtiyaçları doğrultusunda hudut birliklerinde istihdam edildiğini, bugüne kadar terörle mücadele kapsamında şehit sözleşmeli er ve erbaş bulunmadığını açıkladı.

Sözleşmedeki şehitlik maddesi

Yılmaz, 3 Eylül 2011-26 Haziran 2012 tarihleri arasında 41 profesyonel (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş) askerin şehit olduğunu bildirdi. Sözleşmeli askerlere alımlar sırasında ölümlerinin açıklanmamasına ilişkin bir sözleşme imzalattırılıp imzalattırılmadığına ilişkin soruya ise Yılmaz, “Temin edilen sözleşmeli personelin işlemleri ilgili yönetmelik esaslarına çerçevesinde yürütülmektedir” diyerek net yanıt vermedi.



Star