PTT Başmüdürleri Değerlendirme Toplantısı, Yalova'nın Termal ilçesinde başladı. 3 gün sürecek toplantıya 81 ilin PTT başmüdürleri katıldı. Toplantıda konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT'nin öğrencilerin adres bilgilerini ticari maksatla topladığı yönünde çıkan haberleri değerlendirdi. Tural, PTT'nin bu bilgilere dayalı olarak iş ve işlemlerini yürüten bir kurum olduğuna dikkat çekti. Kurum olarak bu bilgilerin ticari olarak kullanılmasının mümkün olmadığına işaret eden Tural, "Biz PTT Genel Müdürlüğü olarak Türkiye'de adrese dayalı olarak iş ve işlemleri yürüten en önemli kuruluşuz. Her gün her eve posta taşıyan başka bir kuruluş yok. O anlamda bir adres veri tabanı oluşturma adına illerdeki başmüdürlüklerimize adreslerle ilgili veri toplama talimatı verdik. Veri tabanımız güncelleme amaçlı bir çalışma. Buna bağlı olarak öğrencilerimizin adreslerini topluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da telefonla bizi arayıp, 'Bu bilgileri ne yapacaksınız?' diye sordu. Bize, 'Lise çağındaki çocukların adreslerini size veremeyiz' dediler. Biz de, 'Vermezseniz canınız sağ olsun, biz kendimiz temin ederiz' dedik. Bu bilgilerin ticari maksatla kullanılması söz konusu değil. Biz kamu kuruluşuyuz. Kamu bu bilgileri ticari amaçla kullanmayacağımızı bilir. Bu bilgileri en güvenli olarak kullanacak kurum PTT Genel Müdürlüğüdür" dedi.


PTT Genel Müdürlüğü tarafından devreye sokulması için son aşamaya gelinen E-PTT AVM ticaret portalı hakkında da bilgi veren Tural, sitenin lansmanının ise İzmir'de gerçekleştirileceğini dile getirdi. Bu ticaret portalında KOBİ'lere de yer verileceğini anlatan Tural, "Şu anda Türkiye ve dünyanın 3 boyutlu e-ticaret portalını oluşturuyoruz. 3 boyutlu olarak dijital ortamda ticaret yapılabilecek şekilde sistemi kurduk. Ön lansmanını bu ay İzmir'de yapacağız. Çok güzel bir hizmet olacak. E-PTT AVM sistemimizin adı. 3 boyutlu AVM olarak düzenliyoruz. Bu sitede yer alacak işletmelerin dükkanlarının bire bir modelini size bu sistemde sağlıyoruz. O dükkana mallarınızı koyacaksınız, bir de müşteri temsilcisi koyacaksınız. Ben de kullanıcı olarak orada gelip alışverişimi güvenli bir şekilde yapabileceğim. İsteyene 2 boyutlu sistemi de koyacağız. Orada yine KOBİ pazarı gibi bir yer oluşturmayı hedefliyoruz. KOBİ'lerde e-ticarete bizim sistemimiz sayesinde kavuşmuş olacaklar" dedi.


PTT Genel Müdürlüğünün 2011 yılı hedefi olarak 180 milyon TL'lik bir geliri koyduğunu dile getiren Tural, bu hedefin 6 milyon TL'lik bir sapma ile tutturulduğunu söyledi. PTT'nin Türkiye'nin kar eden kuruluşlarından birisi olduğunu da dile getiren PTT Genel Müdürü Osman Tural, "Diğer bir çalışmamızda ise Karayolları ve köprülerden geçiş ücretlerinin tahsili yönünde hızlı geçiş çalışmaları da son aşamaya geldi. Onunda 2 aylık bir süre içerisinde startını vereceğiz. Müşteri beklentilerimiz doğrultusunda biz bir stratejik plan hazırladık. Bu plan çerçevesinde önümüzdeki 50 yıl hangi projeyi nasıl ve ne şekilde devreye sokacağımızı planladık. PTT şu anda ülkemizin kar eden kuruluşlarından bir tanesi. 2011 yılını 174 milyon liralık karla kapattık. Hedefimiz 180 milyon TL civarındaydı. 6 milyon TL'lik bir eksikle hedefimize çok yaklaşmış olduk" dedi.



"2023'TE DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 ŞİRKETİNDEN BİRİSİ OLACAĞIZ"
2023 hedeflerine de yer veren PTT Genel Müdürü Tural, "İdareden aldığınız kararlarla dönüşümü gerçekleştirmeniz mümkün değil. Bu işi taşra ayağı olmadan uygulamaya geçirmek mümkün değil. Bizim 81 ilde 86 başmüdürümüz var. Biz yenilikleri bu kişilerle faaliyete geçirdik. Ben arkadaşları uçbeyi olarak kabul ederim. Global düşünmek lazım. Biz inşallah PTT olarak dünya devi haline gelebiliriz. Türkiye bazında iyi bir markayız ancak bu yeterli değil. Kargo sektöründe, posta sektöründe dünyanın en büyük 10 şirketinden bir tanesini 2023'e kadar oluşturma hedefimiz var" diye konuştu.


Termal'deki toplantıya Yalova Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Termal Kaymakam Vekili Şevket Atlı, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan ve Termal Belediye Başkanı İsmail Atik de katıldı.


İHA