'13 Eylül Gençlik Hareketi' adı altında toplanan 6 örgüt, "Bizler, 12 Eylül darbesiyle önü kesilen gençler olarak ülkemizin geleceğine daha güvenle bakmak için, özgür ve demokratik bir Türkiye için 'evet' diyeceğiz." mesajı verdi. Genç MÜSİAD, Genç Birlik, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Alperen Ocakları, Genç ASKON ve Genç Siyasetçiler Derneği (GESİDER), ortak bir kampanya için de kolları sıvadı. Hareket adına konuşan MTTB temsilcisi Abdurrahim Boynukalın, partiler üstü bir memleket meselesinden yola çıkarak bu kararı aldıklarını söyledi.

Taksim Hill Otel'de yapılan açıklamaya Genç MÜSİAD, Genç Birlik, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Alperen Ocakları, Genç Askon ve Genç Siyasetçiler Derneği (Gesider) temsilcileri katıldı. Hareket adına konuşan MTTB temsilcisi Abdurrahim Boynukalın, "Bizler Türkiye'nin demokratikleşmesi adına anayasa değişikliğinin, Anayasa Mahkemesi'nin hukuki istismar boyutlarına varan icraatlarını aşarak referanduma sunulma şansını yakalayabilmişken, sorumlu bir toplum bilinciyle hareket ederek evet diyoruz." dedi. Yüksek yargının kendisini halkın hür iradesiyle seçtiği hükümetlerin ve Meclis'in yerine koyarak kanun ihdas etmesini istemedikleri için 'evet' diyeceklerini aktaran Abddurrahim Boynukalın, "Başta 12 Eylül darbecileri ve bundan sonra darbeye kalkışma ihtimali olanların sivil mahkemelerde yargılanmasının önünün açılmasını istiyoruz ve 'evet' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Alperen Ocakları'ndan Mustafa Yeşiltaş da pakete destek gerekçelerini şu sözlerle özetledi: "Darbede acı çeken insanlar olarak 'evet' diyeceğiz." Ancak değişikliğin yetersiz olduğunu aktararak, "13 Eylül'den sonra takipçisi olmak üzere birlikteliğimizi devam ettireceğiz." diye konuştu. Genç Birlik üyesi Ali Kemal Tatlıbel, "Özgür bir gelecek istiyorsak bu pakete evet demeliyiz." derken, Gesider'den Onur Ali Durna da şu ifadeleri kullandı: "Bünyemizde farklı siyasi düşüncelere mensup üyeler olmasına rağmen biz bu anayasa değişikliği fırsatını statükoculara karşı 'evet' oyu kullanarak değerlendireceğiz."

Gençler, 'evet' için bir kampanya da yürütecek. İstanbul Beyazıt Meydanı'nda açılacak stantta 'eveti evet söker' yazan bir el temizleme jeli dağıtılacak. 6 sivil toplum kuruluşu, referandum sonrasında ise yeni anayasa talebini seslendirecek.





Zaman