En üstte sendika amblemi ve adı bulunan, arka fonda Türk bayrağına yer verilen imsakiyede, halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğinde öne çıkan bazı düzenlemeleri içeren 16 madde alt alta sıralanarak, karşılarına "evet" yazısı yer alıyor.

Namaz, iftar, sahur ve bayram namazı vakitlerini de gösteren imsakiyede, iftar duası ile hadise de yer verildi.

-İMSAKİYEYE TEPKİ-

’Referandum kampanyalı imsakiye’ye Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur’dan tepki geldi.

Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık-Sen şubelerinin, anayasa değişikliğine ilişkin referandumdan "evet" çıkması için "duygu sömürüsü yaparak, sendikacılığın asli görevlerini bir yana bırakıp, olmadık yol ve yöntemler kullandığını" öne sürdü.

Ramazan imsakiyesi ile vatandaşlara referandumda ’evet’ oyu kullanılması çağrısı yapılmasının yanlış olduğunu savunan Uğur, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sağlık-Sen Şubesi, Ramazan ayının başlaması ile beraber insanların dini duygularını sömürecek şekilde bastırmış olduğu imsakiyesinde, ancak bir siyasi partinin yapabileceği şekilde, referandumda ’evet’ oyu verilmesini manşete taşımıştır. Malum sendika, Allah rızası için tutulacak oruç ibadetinde de dünyevi olayları dine alet etmiştir. Sendikacılık adına utanç olarak gördüğümüz bu olay için ’Allah ıslah etsin’ diyoruz. Yüce Allah’tan hepimizi, şahsi kaygılarımız ve nefislerimiz için değerlerimize sırt çevirmekten, bu değerlerimizi basamak olarak kullanmaktan korusun diyoruz."





-"ORTADA BİR DİNİ İSTİSMAR YOK"-

Sağlık-Sen Şube Başkanı Adem Hatipoğlu ise, AA muhabirine, imsakiyeyi herhangi bir partiyi desteklemek amacıyla yapmadıklarını söyledi.

Memur-Sen’in bu konudaki tavrının belli olduğunu ifade eden Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Bunu, Sağlık-Sen’in, bu ülkenin yönetimine bir sivil toplum örgütü olarak katkısı bulunduğundan yaptık. Bizim, bu ülkenin önünü açmak, demokrasi adına elimizden geleni yapmak için sözümüz var. Bu imsakiye de bunun bir parçasıydı. Yapmayı uygun gördük. 3 bin adet bastırdık. Sadece üyelerimize değil, bütün halkımıza dağıtıyoruz. Bu imsakiyenin dindarlıkla alakası yok. Ortada bir dini istismar yok. Bu sadece bir bilgilendirme mesajı vermektir."




AA