Sanat dünyasının ünlü isimlerinden referanduma ardı ardına destek geliyor. Görme engelli Metin Şentürk de 'evet' diyecek sanatçılar arasında. Engeline rağmen hayat neşesini hiç kaybetmeyen ünlü sanatçı, referanduma ilişkin de esprili bir yorum yapıyor: "Evet dememek için kör olmak gerekir." "Vatanın birliği ve bütünlüğü için atılacak adımların sağcısı solcusu olmaz." diyen ünlü sanatçı, "Bu ülkenin ekmeğini yiyen herkesin vatana borcu var. En az borçla gitmek için referandum bir fırsat." değerlendirmesinde bulunuyor.

Ünlü sanatçı, paketin engellilere getireceği pozitif ayrımcılıktan umutlu. Değişiklik sayesinde eğitim, istihdam ve sosyal hakların verilmesi konusunda adımlar atılacağını dile getiren Şentürk, değişiklikten sonra yerel yönetimlerin engelsiz yaşam için ciddi adımlar atacağı görüşünde. Anayasa değişikliği paketinde engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı öngören birinci maddenin 336 oyla geçtiğini hatırlatan Metin Şentürk, muhalefete ise kırgın. Aynı zamanda Dünya Engelliler Vakfı başkanı da olan Şentürk, "Engellilere götürülecek hizmetin sağı, solu, siyaseti olmaz. İsterdim ki en azından çocukları, engellileri, şehit yakınlarını ve gazileri ilgilendiren birinci madde üzerinde herkes uzlaşsın. Bu maddeye el kaldırmayan vekillerin 'hayır'ı çok hayırsızdı." ifadelerini kullanıyor. Şentürk, 1980 darbesinin olduğu yıllarda 14 yaşında bir ortaokul öğrencisiymiş. Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde yatılı okuyan Şentürk, silah seslerinin gölgesinde geçirdiği günleri dün gibi hatırlıyor. Ünlü sanatçı, "70'lerin sonu oldukça gergin geçiyordu. Sokaklarda sağ-sol çatışmaları, okul çevresinde kavgalar oluyordu. Odamı paylaştığım diğer görme engelli 7 arkadaşımla panik içinde dolaplarımızı kapının arkasına dayayıp endişeyle bekliyorduk." diye konuşuyor. Şentürk, darbeden doğrudan etkilenmemiş ama 'can dostum' dediği birçok arkadaşı hapishanelerde işkence görmüş. Şentürk, "Darbeyi anlamak için illa kendimizin işkence görmesine gerek yok, yakınlarımızın acısını da içimizde hissediyorduk." yorumu yapıyor. Değil darbe ihtimali, bu kelimeyi bir daha duymaya bile tahammülü olmadığını söyleyen ünlü sanatçı, "Vatanını milletini seven, bu vatan üzerinde istikrarı ve barışı en iyi şekilde yaşamak isteyenler sağduyulu davranmalı ve barışa el uzatmalı." çağrısında bulunuyor.

İnsanların değişiklik paketini tam olarak okumadığı ve bilgisizlikten dolayı 'hayır' dediklerini belirten Şentürk, körü körüne evet veya hayır diyenlere karşı. Metni okuyanların fikirlerini değiştireceğine inanan ünlü sanatçı, 'hayır' oyu vereceğini açıklayan pek çok kişinin de sandık başına gittiğinde fikrini değiştireceği görüşünde. Gerekçesini de şöyle açıklıyor: "Ben hayırcıların samimi açıklamaları olduğuna inanmıyorum, o gün sandık başına gittiklerinde vicdanlarıyla baş başa kalacaklar. Her şeyden önemlisi, yaşadıkları işkenceler gözlerinin önünden geçecek. Acıyı bir daha yaşamama ihtimali elinize geçerse onu kullanmak istemez misiniz?"