Başvuruda, Erkan İbiş’in, hakkında kişisel bir manevi tazminat davası açtığını belirten Yiğiter, Rektör İbiş’in, kendi kişisel davası için, üstelik hâlâ Ankara Üniversitesi ile hukuki ilişkileri devam eden bir kişi hakkında açılmış bir kişisel davası için, Ankara Üniversitesi bünyesinde çalışan bir avukattan hizmet aldığını iddia etti.

Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre; Yiğiter, “Bu durum şu soruları akla getirmektedir: Erkan İbiş, kendi kişisel davalarında hizmet aldığı bir avukatı, Ankara Üniversitesi kadrolarına mı atamıştır? Yoksa, Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi tarafından çalıştırılan ve kamu kaynaklarıyla finanse edilen bir çalışanı kendi kişisel davaları için mi kullanmaktadır?” ifadelerini kullandı. Yiğiter, İbiş’in hakkında açtığı kişisel manevi tazminat davasında avukatının aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Müşavirliği personeli olan Ayşe Ebru Gültekin olduğunu belirterek “Kendisinden aldığım bilgiye göre kısmi zamanlı olarak Ankara Üniversitesi’nde çalışmakta olup, dışarıdan başka işler almasında hiçbir engel olmadığı iddiasındadır.

Ancak, hakkımda ceza verilmiş olan 3 soruşturma bu avukatın personeli olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Müşavirliğince yürütülmekte olup, hâlâ sonuçlanmamış olan 3 soruşturma da bu personelin çalıştığı birim olan Hukuk Müşavirliğince yürütülmektedir. Bu birimin benim hakkında tarafsızlıkla işlem yapması gerekirken, bu birimin bir personeli, benimle ilgili açılmış olan kişisel bir özel hukuk davasında davacı tarafın vekâletini üstlenmektedir. Bu durumda, hakkımda önceden ceza verilmiş soruşturmaların ve halihazırda sürmekte olan soruşturmaların tarafsızlıkla yürütülebileceğine ilişkin olarak açık bir şaibe meydana gelmiştir” dedi.

Yiğiter, gerekli araştırmaların yapılarak, hem Rektör Erkan İbiş hem de avukat Ayşe Ebru Gültekin açısından, bu konuda bir karar verilmesini istedi. Rektör İbiş, Yiğiter hakkında 1000 TL manevi tazminat talepli dava açmıştı. İbiş, Yiğiter’in sosyal medya hesaplarından kendisi için kullandığı “üniversite katili, sarayın ibişi, AKP Siyaset Akademisi Hocası, Ak Rektör”gibi ifadelerin yanı sıra İbiş hakkında ByLock iddialarına ilişkin haberleri paylaşmasının da kişilik haklarını ihlal ettiğini ileri sürmüştü. İbiş’in hakaret olarak gördüğü bir diğer ifade ise Yiğit’in kendisine yönelik yaptığı “İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız” esprisi olmuştu.