İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Çeliker ile mağdur Bedri Baykam hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Recai Akgün, bir önceki celse emniyet müdürlüğüne gönderilen yazıya cevap verildiğini söyledi. Başkan Akgün, emniyetten gelen cevap yazısında, yeni bir gelişmenin olmadığı daha önceki tespitlerin tekrarlandığı ifade etti. Emniyetten gelen cevap yazısına karşı diyecekleri sorulan Baykam'ın avukatı Şükran Tezel, "Emniyetten gelen yazıyı rutin bir cevap olarak kabul ediyoruz. Suçun arkasında olan kişileri ve sanığı teşvik eden kişilerin terörle mücadele müdürlüğünce tespit edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca kovuşturmanın genişletilmesini talep ediyoruz. Bu taleplerimizle ilgili yazılı beyanda bulunmak için süre istiyoruz" diye konuştu. Müşteki Bedri Baykam da, sanığın sürekli olarak hukuka meydan okuduğunu ifade ederek, "sanık almış olduğu siparişleri gerçekleştirmiş konumdadır. Arkasındaki kişi ve güçlerin bulunmasını istiyorum. Bana göre de arkasında bir terör örgütü var, bunun tespitini istiyorum" diye konuştu. 

Sanık Çeliker, "cezama razıyım" 

Sanık Mehmet Çeliker ise müştekiyle arasındaki husumetin sürdüğünü belirterek, "Hasım olmaya da devam ediyorum, cezama da razıyım" dedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mehmet Çeliker'in kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması nedeniyle bu halinin devamına karar verdi. Bedri Baykam ve avukatının, saldırıyla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün araştırma yapmasına ilişkin talebini reddeden heyet, Baykam'ın avukatının kovuşturmanın genişletilmesi talebine ilişkin beyanda bulunması için süre vererek duruşmayı erteledi. 

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Arslantaş tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Çeliker'in Akatlar Kültür Merkezi'ne gelerek, Bedri Baykam'a "rambo bıçağı" diye tabir edilen bıçakla sağ arka karın boşluğundan vurduğu belirtilerek, Bedri Baykam'ın dönüp şüphelinin elindeki bıçağı görmesi üzerine, Çeliker'in tekrar hamle yaptığı, ancak aldığı bıçak darbesine rağmen yılmayıp ayakta kalan ve bağırmaya başlayan Baykam'dan çekindiği anlatılıyor. Mehmet Çeliker'in bu sırada kendisini fark ederek çığlık atmaya başlayan Tuba Kurtulmuş'u da bir kez bıçakladığı anlatılan iddianamede, her iki müştekinin aldıkları öldürücü yaralar nedeniyle özel Acıbadem Hastanesine kaldırıldıkları kaydediliyor. Şüphelinin suçta kullandığı bıçak ile ayakkabı topuklarına gizlediği namlusuyla, kesici kısımları ayrı bıçak ve aletlerin adli emanete aldırıldığı belirtilen iddianamede, Mehmet Çeliker'in 13 ile 20 yıl arasında hapis cezası öngören "Tasarlayarak birden fazla kişiyi silahla öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 2 kez cezalandırılması isteniyor.