Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bazı basın organlarında 13 Haziran 2012 tarihinde yayınlanan; ‘Kadınları zorla soyuyorlar’ başlıklı haberde yer alan iddialarla ilgili haberler yer almıştır.

İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ‘robocop’ veya ‘A Takımı’ gibi bir ekip ve habere konu edilen herhangi bir uygulama bulunmamaktadır.

Ceza İnfaz Kurumunda kadın hükümlü ve tutukluların aranmaları, Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Tüzük’ün 46. ve 129. maddeleri uyarınca yapılmaktadır. Çıplak ve sürekli arama yapılarak kötü muamelede bulunulması söz konusu değildir. ‘Kadın hükümlü ve tutukluların askerlere teşhir edildiği” iddiası da gerçek dışı olup, kurumdaki ortak kullanılır.

Alanlarının tümü 24 saat kamera ile izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Kuruma gelen hükümlü ve tutukluların kabulü sırasında görevli memurlar tarafından arandıktan sonra, herhangi bir şikayetleri olup olmadığı sorulmakta, şikayeti olanlar derhal doktora sevk edilmekte ve ayrıca ilk muayenenin gerçekleştirildiği kayıt altına alınmaktadır, Muayeneyi yapan doktorlar kurum doktoru olmayıp, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen doktorlardır.

Kurumda 3 öğün verilen yemek, kampus de bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumunda hazırlanmaktadır. Tüm ceza infaz kurumlarına aynı yemek dağıtılmakta ve bu yemeği personel de yemektedir. Yemeklerden böcek, kıl gibi nesnelerin çıktığına dair herhangi bir şikayet, bugüne dek Kuruma iletilmemiştir” denildi.



İHA