RTÜK, kurum parasının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'na yanlışlıkla aktarıldığına ilişkin haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Paranın Fak-Fuk-Fon'a "bağışlanmadığı"nı yanlışlıkla aktarıldığını belirten RTÜK şöyle dedi:
"Bilindiği gibi 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun 78. Maddesi uyarınca, RTÜK'ün üçer aylık dönemler itibarıyla oluşan gelir fazlaları, her üç ayda bir izleyen ayın on beşine kadar genel bütçeye aktarılmaktadır. Söz konusu Kanun hükmü kapsamında 2010 yılında da gelir fazlalarının Maliye Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına aktarılması için ilgili banka şubesine Üst Kurulca yazılı talimat verilmiştir. Yazılı talimatta her ne kadar paranın Maliye Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına aktarılacağı ifade edilmişse de, sehven Sosyal Yardımlaşmayı ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'na ait IBAN numarasının kullanıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle de gelir fazlalarının Maliye Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü Hesabı yerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu hesabına aktarıldığı belirlenmiştir."
RTÜK yanlışlığın tespit edilmesi üzerine ilgili kurumlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğunu ve 2010 yılı gelir fazlasının herhangi bir kamu zararı oluşmadan Maliye Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına aktarılmasının sağlandığını bildirdi.(ANKA)
(ORH/ÖMR)