Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, gruplarıyla ilgili verileri açıkladığı Yıllık Paylaşım Toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. "Hükümet ile asker arasında bir çatışma var mı, siyasi gerilime yönelik fikriniz nedir?" sorusuna Sabancı, "Çözümden yana tavır alalım. Türkiye, gerginliklerden uzak durmalıdır. Hukuki konular da vakit kaybedilmeden çözülmelidir." cevabını verdi.

Güler Sabancı, Anayasa değişikliğiyle ilgili sorulara karşılık da "Evet, Türkiye'nin anayasa değişikliğine ihtiyacı var. Demokrasi ve insan hakları için ileri bir anayasa gerekiyor. Seçilenler, toplumun ihtiyaçlarına bir çare üretmelidir. Bizler sivil toplum olarak anayasa çalışmalarına destek oluruz. Konsensuzla, birlikte çalışma ruhuyla Türkiye'nin bu sorunu çözeceğini umut ediyorum." dedi.

Sabancı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı mali plan konusunda ise şunları söyledi: "Üç yıllık planın ortaya koyulması iş dünyasının önünü görmesi bakımından önemli. Hükümet, daha uzun perspektifli planlar açıklama çabasında. Hedefte kamunun ekonomideki yeri ortaya koyuluyor. Plan, kamu harcamlarını orta vadede azaltıyor. Bu da ülkenin büyüme sürecinde lokomotifin özel sektör olacağını gösteriyor. Yani plan, müspet, Türkiye'nin geleceği açısından olumlu."

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, bir başka soru üzerine ise Avrupa Birliği sürecini önemsediklerini belirtti.

(CİHAN)