Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında son günlerde bazı yayın kuruluşlarında çıkan haberlere ilişkin olarak kamuoyunun aydınlatılması gereği doğduğu vurgulandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından 11 Şubat'ta gelen yazı üzerine hastaneye nakledilen Prof. Dr. Mehmet Haberal'a yapılan tahlillerin güncellendiğinin kamuoyuyla paylaşıldığı anımsatılan açıklamada, güncellenen tahlillerin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği ve nihai karar için Adli Tıp raporunun beklendiğinin bildirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"11 Mart tarihli Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı üst yazısında, Adli Tıp Kurumunun 'ilaç tedavisi altında gerektiğinde kontrolleri yapılarak cezaevi şartlarında Haberal'ın infazına devam edilebileceği' belirtilmiştir.

Adli Tıp Kurumunun da güncel tetkik sonuçlarına göre transferle ilgili ek bir talebi olmaması ve hastanemizin kardiyoloji klinik şeflerinin, hastanede kaldığı 1 ay boyunca yapılan tahlillerini incelemesi neticesinde Mehmet Haberal nakledilmiştir."




Cnn Türk