Soruşturma dosyasına avukatların sunduğu tutanağa göre iki kişinin öldürülmesinden sorumlu olarak savcılığa sevkedilen Şahin soruşturma savcısı tarafından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılması için mahkemeye gönderildi. Bu aşamada Başsavcı vekili soruşturmayı devraldı ve  tutuklama talebiyle mahkemeye sevketti. Şahin, 5 adamıyla birlikte iki kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak tutuklandı.

Gizli tanık XM51453
Sarallar grubuyla girdikleri çatışmalarla gündemden düşmeyen Şahinler grubunun lideri Sedat Şahin, tutuklu yargılandığı davadan iki hafta önce tahliye olmuş ve cezaevi çıkışında başka bir soruşturmadan dolayı gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü. Soruşturma kapsamında ifade veren XM51453 ve Fatih kod adlı iki gizli tanık ifadelerinde 2005 ve 2006 yılında ortadan kaybolduğunu söyledikleri iki kişinin yine Şahin'in adamları tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Şahin ve adamları emniyette ifade işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedildi.  Soruşturma savcısı da Şahin ve adamlarının ifadelerini aldı. Şahin ifadesinde gizli tanıkları tanıdığını bu kişilerin daha önce yanından uzaklaştırdığı kişiler olduğunu ve hasımlarıyla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Savcılık Şahin ve 5 kişiyi adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmaları için Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Bu aşamada dosya ilgili Başsavcı vekili tarafından devralındı ve Şahin ve yanındakiler adam öldürmek ve adam öldürmeye azmettirmek suçlarından mahkemeye sevk edildi. Ardından da tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

13 yıldır bitmeyen çatışma
Şahin ve Saral grupları arasında 2004 yılında başlayan çatışmalar aralıklarla devam etti. Her iki grubtan da birçok kişi öldürüldü. Burhanettin Saral ve Sedat Şahin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aynı dosyada yargılanıyor. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülmeye başlanan davanın duruşmaları, gruplar arasındaki gerginlik ve kavgalardan dolayı duruşmaların Silivri Cezaevleri Kampüsü'ndeki duruşma salonlarına alınmıştı.

Milliyet