ANKARA - Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant ile görüşen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Naim Şahin, BDP'lilerin ''KCK operasyonlarında gözaltına alınan kişi sayısının 8 bin, tutuklananların ise 4 bine ulaştığını iddia ettiklerini'' anımsatılması üzerine şunları söyledi:

''BDP ve onun uzantısı olan oluşumların, kuruluşlarının temsilcilerinin yaptığı açıklamalar, bilgilendirmeler kendilerini ifade etmeye çalıştıkları günden itibaren gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu onların varlıklarının bir sonucunun gereğidir. Tamamen gerçek dışı bilgilendirmedir. Kamuoyunda soru işareti uyandırmaya yönelik çalışmalardır. İfade ettikleri rakam da tamamen gerçek dışıdır.

Türkiye hukuk devletidir, vatandaşlarının güvenliğini sağlamak en önemli vazgeçilmeleri arasındadır. KCK operasyonlarında gerçek sayı, 2009'dan itibaren bugüne kadar, bu saat itibarıyla, tutukluluk sayısı 485'tir. 1 Eylül'den sonra başlamış olan operasyonlarda ise tutukluk sayısı 277'dir.''




AA