Edinilen bilgiye göre; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesilicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından dolandırıcılık iddiasıyla uzun süredir aranan Cüneyt Ö. (60), Fethiye ilçesi Hisarönü Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir otelde gece saat 01.00 sıralarında düzenlenen operasyonla yakalandı. Şahsın kendisini Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıttığı ve otelde hiçbir ücret ödemeden tatil yaptığı öğrenildi.

Konservatuvar mezunu olduğu tespit edilen şahsın, daha önceden de kendisi savcı veya başsavcı olarak tanıtarak 20 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Şişli'de, 11 Aralık 2009'da İzmir Çiğli'de, 15 Temmuz 2010'da İstanbul Gazi Osmanpaşa'da ve yine 12 Kasım 2009 tarihinde Gaziantep ili Şahinbey ilçesinde dolandırıcılık olaylarına karıştığı gerekçesiyle arandığı belirlendi.

Cüneyt Ö.'nün dolandırıcılık suçunu işlerken kendisi savcı veya başsavcı olarak tanıttığı, hatta bu yolla bazı kaymakam ve vali yardımcılarını da dolandırdığı anlaşıldı. Kaymakamlara giderek, "Buraya yeni atanan savcıyım. Henüz görev yolluğum ve diğer ödeneklerim gelmediği için maddi sıkıntı içerisindeyim. Bir miktar döviz almak istiyorum. Bana yardım eder misiniz" dediği, kaymakamların da şoförünü çağırarak sahte savcıyla birlikte döviz bürolarına gönderdiği ve kaymakamın şoförünü gören işletmecilerin şahsa güvenerek yüklü miktarda döviz verdikleri öğrenildi.

Polis ekipleri tarafından tatil yaptığı otel odasında gözaltına alınan Cüneyt Ö.,ifadesinin alınması için karakola götürüldü. Zanlı, dlandırıcılık iddiasıyla hakkında düzenlenen evrakla birlikte Fethiye Adliyesi'e sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.




İHA