YARSAV Yönetim Kurulu, bazı basın organlarında çıkan "YARSAV, Teşhir Etti; Bakın Kimler Var" ve "YARSAV'ın Aidat Yüzsüzleri" başlıklı haberlerle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, haberlerde YARSAV üyelerinin aidatlarını ödemediği ve üyelerin teşhir edildiği yönünde iddiaların yer aldığı ifade edildi. Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığının kaydedildiği açıklama şöyle:

"Haberlerde isimleri verilen bazı YARSAV üyelerinin aidatlarını ödemediği ve teşhir edildiği iddia edilmiştir. Haber kaynağı olarak da YARSAV internet sitesi gösterilmiştir.
YARSAV internet sitesinde üye aidat ödemelerini gösteren bir liste yer almamaktadır. Ancak, 15 Kasım 2009 tarihinde yapılan YARSAV Olağan Genel Kurulu öncesinde tüzüğün 16/4. maddesinde yer alan '...Genel Kurula en az 15 gün kala dernek Genel Kuruluna katılma hakkı bulunan üyelerin aidat borcu bulunup bulunmadığına ilişkin listeyi ilan eder' hükmü uyarınca internet sitesinde ilan edilen listede o tarihte yer alan bilgilerin bu gün verilmişçesine yayınlanması özellikle referandum öncesinde YARSAV ve üyelerine saldırı ve yıpratmaya yönelik yeterli malzeme bulamayan çevrelerin art niyetli, cılız ve nafile çabalarından ibaret görülmüştür."

 

AB Türkiye Delegasyonu siyasi işler müşteşarı Türkiye'de

Öte yandan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Diego Mellado'nun, AB-Türkiye ilişkileri çerçevesinde Anayasa Paketi ve yargı ile ilgili son gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere yarın Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceği ve bu kapsamda YARSAV'ı ziyaret edeceği de bildirildi.



anka