-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt ve AB Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri A.Ş. Başkanı Cem Duna ile 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenci temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat: 11.30/14.30)

-SURİYE'DEKİ GELİŞMELER
-Suriye'deki olaylar ve bu olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerle ilgili gelişmeler Ankara tarafından izleniyor.
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı Erşat Hürmüzlü, Hatay'da Suriye'den kaçanların kaldığı çadırkentte incelemelerde bulunuyor.

-MECLİS'TE KAYIT İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
-12 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından başlayan milletvekillerinin Meclis'te kayıt işlemleri devam ediyor.
-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kaydını bugün yaptırması bekleniyor.

-"İLLERİMİZ AB'YE HAZIRLANIYOR PROJESİ" İMZA TÖRENİ
-İçişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği arasında "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Projesi" kapsamındaki protokol imza töreni Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapılıyor.
-İmza törenine, İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN BAĞIŞ'IN PROGRAMI
-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ODTÜ ve Uluslararası Gazeteciler Merkezi işbirliği ile düzenlenen "Sınırötesi Gazetecilik Semineri" katılımcısı yerli ve yabancı basın mensuplarından oluşan heyeti Başbakanlıkta kabul ediyor.
-Bakan Bağış, Sepetçiler Kasrı'nda yapılan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu toplantısına da katılıyor. (Saat: 09.00/14.30)

-BAKAN YILDIZ KAYSERİ'DE
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri ve ilçelerinde çeşitli temas ve incelemelerde bulunuyor.

-BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor ve incelemelerde bulunuyor. (Saat: 11.00)

-TÜSİAD HOLLANDA'DA
-TÜSİAD heyeti, Hollanda'da çeşitli temaslarda bulunuyor ve Hollandalı iş adamları ile bir araya geliyor. TÜSİAD heyetinin temasları kapsamında, Türkiye ile Hollanda arasındaki politik, ekonomik ve sosyal ilişkiler ele alınacak ve Türkiye'nin AB süreci konularında fikir alışverişinde bulunulacak.

-YARGITAY'DA TANIŞMA TOPLANTISI
-Yargıtay Genel Sekreterliği tarafından, yargı muhabirlerine yönelik bir tanışma toplantısı düzenleniyor. (Saat: 10.00)

-YILDIRIM-2011 SEFERBERLİK TATBİKATI
-Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2011 yılı planlı tatbikatlarından olan YILDIRIM-2011 Seferberlik Tatbikatı, Çanakkale'de gerçekleştiriliyor.

-SAMSUNG SÖZLÜ SAVUNMASINI VERİYOR
-Rekabet Kurulu, Samsung'un sözlü savunmasını alıyor. (Saat: 10.00)

-BAYKAL'IN PM TARİFİ
-CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, olağanüstü kurultayın toplanması konusunda anlaşırken, kurultay düğümü bu hafta çözülüyor. Genel başkan seçimli kurultaya karşı çıkan Baykal'ın yakın çevresine, "Parti Meclisi kafa karışıklığı yarattı. O kafa karışıklığını kaldıracak, partinin tarihsel misyonuna uygun, CHP'nin kültür ve ahlakını benimseyen insanlar partide söz sahibi olabilmelidir" dediği öğrenildi.
-Genel başkan seçiminin olmayacağı, Parti Meclisi'nin yenilenmesi istemiyle yapılacak kurultay çağrısı metninin yarın itibarıyla imzaya açılması planlanıyor.
-Kurultayın yapılmasını yüksek sesle dillendirenler ise, "Tabanı çekecek, sevimli gelecek ve iddialı bir liste olmalı" değerlendirmesini yapıyorlar.

-TEKNİK MÜŞAVİRLER, SORUMLULUKLARININ SINIRLANDIRILMASINI İSTEDİ
-Türkiye Teknik Müşavirlik Meclisi üyeleri, Müşavirlerin kontrolörlük işlerinde, 15 yıl boyunca müteahhitlerle birlikte müteselsilen sorumlu olduklarını belirterek, bunun çok kapsamlı bir sorumluluk olduğunu ve bu sorumluluğun mutlaka sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. Sektör temsilcileri, konu ile ilgili olarak sektör meclisi tarafından üzerinde çalışılan kloz hazırlıklarının devam ettiğine işaret ederek, çok yakın zamanda, hazırlanan taslağın ilgili makamlara iletileceğini belirtti.

-ÇERKESLERİN "BÜYÜK SÜRGÜNÜ" KİTAPLAŞTIRILDI
-Çerkeslerin anavatanı Kuzey Kafkasya'dan Osmanlı topraklarına sürülmelerinin incelendiği "Sürgün: 21 Mayıs 1864" kitabı yayımlandı. Kafkas Bilimsel Araştırmalar Merkezi ve Yayıncılık İşletmeleri tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan "Sürgün" adlı kitapta, yerli ve yabancı 12 bilim adamı ve tarihçinin büyük sürgüne ilişkin araştırması yer alıyor.



(ANKA)