Evliliklerinde sorun yaşayan 780 kişiyle yapılan görüşmenin sonunda, bilgisayar başında harcanan zamanın, sanal sohbet ortamlarının ve sosyal paylaşım sitelerinin boşanmayı düşünen her 4 kişiden birinin bu kararını etkilediği ortaya çıktı.

Avukat Cengiz Hortoğlu’nun araştırmasına göre aldatıldığını düşünen her 2 kişiden biri, eşinin kendisini sosyal paylaşım sitelerinde veya sanal sohbet ortamında tanıştığı birisiyle aldattığına inanıyor. Eşini aldatan her 2 kişiden biri de sosyal paylaşım sitelerinde veya sanal sohbet ortamında tanıştığı birisiyle eşini aldattığını kabul ediyor.

Boşanan çift sayısının 2010’da yüzde 5.7 arttığına dikkat çeken Hortoğlu, boşanma davalarının yüzde 95’ten fazlasının şiddetli geçimsizlikten açıldığını kaydetti.

Boşanmayı düşünen veya eşinin boşanma talebiyle karşı karşıya olan değişik kültürlere sahip 25-50 yaş arası 780 kadın ve erkekle yüz yüze ve telefonla görüştüklerini kaydeden Hortoğlu, soruları yanıtlayanların yüzde 30’unun da aldatma nedeniyle boşandığını belirtti. Boşanma gerekçeleri ise şöyle sıralanıyor: Cinsel uyumsuzluk, ekonomik nedenler, sevginin bitmesi ve hakaret, küçük düşürme, yalan söyleme. (Cumhuriyet)