Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda bu isimlerin görüşlerinin alınmadığını, buna rağmen sanki alınmış gibi haber yapıldığını söyledi. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ve sanatçı Mustafa Sandal da bu konuda ilgili gazeteden aranmadıklarını doğruladı. "Referandumda vereceğim oyun rengini saklamak benim en demokratik hakkım." diyen Erbil, "Bu konuyla ilgili Habertürk gazetesinden hiçbir muhabir kayıtlı röportaj yapmamıştır." dedi.

Demokrat görüşlü bir sanatçı olduğunun altını çizen Erbil, darbelere karşı olduğunu söyledi. Ünlü pop sanatçısı Mustafa Sandal ise prensip gereği siyasetle ilgili hiçbir konuda açıklama yapmadığını belirterek, Habertürk tarafından aranmadığını belirtti.

Habertürk gazetesi 3 gündür referandumda 'evet' ve 'hayır' diyeceğini açıklayan kanaat önderlerinin görüşlerini içeren bir yazı dizisi yayımlıyor. Haber kapsamında aralarında Kadir İnanır, Mehmet Ali Erbil, Adnan Şenses, Behzat Uygur, Mustafa Sandal gibi ünlü isimlerin yer aldığı sanatçılara da referandumla ilgili düşünceleri sorulmuştu. Yazı dizisinde Erbil, "Benim fikrim zaten belli, hayır.", Mustafa Sandal, "Hayır diyeceğim.", Adnan Şenses, "Ben Atatürk çocuğuyum, tabii ki hayır diyeceğim.", Behzat Uygur ise, "Allah 'hayır'lısını versin." açıklamaları yer almıştı. Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, Habertürk televizyon kanalında yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' konulu programda önemli bir iddiayı gündeme taşıdı. Çelik, Adnan Şenses, Mustafa Sandal, Mehmet Ali Erbil ve Behzat Uygur'u bizzat aradığını, kendilerine görüşlerinin alınıp alınmadığını sorduğunu, ismi geçen sanatçıların Habertürk Gazetesi'nden hiçbir muhabirin kendilerini aramadığı cevabını verdiğini söyledi. Çelik, "Mustafa Sandal çok da sevdiğim bir kardeşimizdir. 'Sayın bakanım kesinlikle böyle bir şey sorulmadı bana, zaten Amerika'daydım' dedi. Erbil de 'Ben böyle evet hayır cephesinde yer almam asla.' dedi. Behzat Uygur da aynısını söyledi. Adnan Şenses'i aradım, O da böyle söyledi." ifadelerini kullandı.






Zaman