Ataşehir’de geçtiğimiz Mart ayı içinde meydana gelen olayda kar maskeli ve pompalı tüfekli bir çete kuyumcu dükkanını soymaya çalışmıştı. Soygun sırasında kuyumcu ile soyguncular arasında arbede çıkmıştı. Soyguncuların açtığı ateşle iki kişi yaralanırken, Adil Bozdemir adlı kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

POLİS TAKİP EDİYORDU
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis önce şüphelilerin kullandığı araçların plakasını ardından da kimliklerini tespit etti. Şüphelileri yakalamak için başlatılan takip sırasında, çetenin yeni bir eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Sabah saatlerinde bir sigara satış arabasını soymaya çalışan şüphelilere polis müdahale etti. Karşılarında polisi görünce ellerindeki gasp sigara paketlerini atarak kaçmaya çalışan şüpheliler bir yandan da polise ateş etmeye başladı. Bunun üzerine "Dur" ihtarı yapan Gasp Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, şahısların ateşi sürdürmesi üzerine çatışmaya girdi. Açılan ateş sonucu 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü yaralı olarak yakalandı, ikiÿ tabanca ele geçirildi.

ŞÜPHELİLERDEN İKİSİ CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI
Polisle girdikleri silahlı çatışma sonucu yakalanan şüphelilerin adeta suç makinesi oldukları ortaya çıktı. Şüpheliler arasında bulunan M.A.(38) ile A.S.(42)’nin cezaevi firarisi oldukları belirlendi. Bu şüphelilerin ayrıca tehdit, yağma, aile içi şiddet, kuyumcu soygunu suçlarından polise geliş kayıtları olduğu ve arandıkları ortaya çıktı. Şüpheliler arasında bulunan S.P.(28)’in resmi belgede sahtecilik suçundan, G.Ş.(37)’nin 6 adet kuyumcu soygunu, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından kaydı olduğu tespit edildi. Bir diğer şüpheli O.Y.(35) in ise uyuşturucu kullanmak, tehdit gibi 6 ayrı suçtan polis tarafından daha önceden gözaltına alındığı ortaya çıktı.

BİRÇOK GASP OLAYININ FAİLLERİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
Yetkililer yakalanan şüphelilerin İstanbul içinde meydana gelen bir çok silahlı gasp olayının faili olduklarının tespit edildiğini, karıştıkları olayların belirlenmesi için araştırmalar devam ettiğini söylediler. Öte yandan şüphelilerle ilgili ele geçen iki adet tabancanın başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespiti için kriminal polis laboratuvarında incelemesinin sürdüğü öğrenildi.

HASTANEDE TEDAVİLERİ SÜRÜYOR
Şüphelilerden 4’ünün hastanede tedavilerinin sürdüğü, yara almadan yakalanan şüpheli A.S.’nin ise Gasp Büro Amirliğinde sorguya alındığı öğrenildi.


Hürriyet