Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Karaçay katıldı. Zanlının telefon kayıtlarını inceleyen emniyet yetkilileri, HTS raporunu mahkemeye sundu. Raporda, iddianamede ileri sürüldüğü gibi sanık Cem Karaçay ile Fatma Nur arasında geçen herhangi bir telefon görüşmesi ya da mesajlaşmaya rastlanmadığı belirtildi. Savcının hazırladığı iddianamede ise sanığın Fatma Nur ile telefonda konuştuğu ve mesajlaştığı ileri sürülmüştü.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya Fatma Nur Çelik’in ailesi katılmadı. Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Karaçay, 2010’da askerlik yaptığını, nöbet sırasında rastgele telefon numaraları aradığını ve bu aramalar sırasında Fatma Nur Çelik ile tanıştığını öne sürdü. Çelik’le telefon konuşması ve mesajla samimiyet kurduğunu iddia eden Karaçay, “Bu aşamadan sonra savunmamı sözlü olarak yapmak istemiyorum. Anlatırken rahatsız oluyorum.” dedi.

Mahkeme Başkanı Ümit Selçuk Doğan da, sanığın telefonu üzerinde yapılan HTS incelemesinin Emniyet tarafından gönderildiğini ifade etti. HTS kayıtlarında, iddianamede ileri sürüldüğü gibi Fatma Nur ile sanık Cem Karaçay arasında herhangi bir telefon görüşmesi ve mesajlaşma olmadığı bilgisi yer aldı. Fatma Nur’un avukatı Reşat Petek de sanığın bir film senaryosu uydurduğunu belirtti. Petek, “Telefon ve mesaj kayıtlarına bakıldığında Fatma Nur Çelik ile sanık arasında bir tek görüşme yoktur. Sanık zaten gerek tecavüz gerekse tasarlayarak üniversite öğrencisi olan bir kişiyi hayatının baharında öldürdüğünü itiraf ediyor.’’ dedi. Tanık olarak dinlenen Fatma Nur Çelik’in ev arkadaşı Sümeyye Küçükoğlu ise sanığın internetteki sorunu halletmek için sürekli olarak eve geldiğini ifade etti. Küçükoğlu, “Fatma Nur, benim yakın arkadaşımdı ve her şeyini benimle paylaşırdı. Eğer sanık ile öncesinden telefon veya mesajlaşma olayı olsaydı haberim olurdu.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Cem Karaçay’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.