Olay, Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesi'nde meydana geldi. Sokaktaki düğüne giden Sedat K., bir müddet müzik eşliğinde oynayanları izledikten sonra düğün evine girdi.

Burada annesi tarafından bir odada uyutulan kız çocuğunu gören Sedat K. iddiaya göre odaya girip kendi üzerindekileri ve çocuğun kıyafetlerini çıkarıp cinsel istismarda bulundu. Bu sırada düğündeki davetlilerden bir kişi, tuvalet ihtiyacı için eve girdiğinde, Sedat K.’i üzeri çıplak halde küçük kızın yanında gördü. Evin önünden duran tuğlayı alıp tekrar eve giren davetli, K.’e saldırdı. Çığlıkları duyan diğer davetliler de Sedat K.’e saldırıp linç etmek istedi. Şüpheli Sedat K. iç çamaşırıyla evden kaçıp, sokakta koşmaya başladı. Kalabalığın ve polisin kovaladığı şüpheli, fazla uzaklaşamadan yakalandı. Küçük çocuk ise çağrılan ambulans ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Sapık, linç edilmesin diye tek kişilik hücreye konmuştu... Başka bir ildeki cezaevine gönderildi

Gözaltına alınan Sedat K., sağlık kontrolüne çarşafa sarılı halde getirildi. Küçük kızın yakınları, zanlının sağlık kontrolüne getirildiği hastaneye gelerek, saldırmak isteyince polis, Sedat K.’i arka kapıdan çıkardı. K., çevik kuvvet polislerinin yoğun güvenlik önlemi altında çelik yelek giydirilerek adliyeye getirildi.

İDAM İSTEDİLER

Olayın ardından mahalledeki yakınları ve komşuları dün akşam durumu protesto etmek için bölgede bulunan polis merkezine yürümek istedi. Yürüyüşleri yasal olmadığı için polisin tarafından durdurulan yaklaşık 50 kişilik grup, zanlının idam edilmesini istedi. Bir süre zanlı Sedat K. aleyhinde slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

TEK KİŞİLİK HÜCREYE KONULDU

Çocuğun ailesinin aynı sokakta oturan komşusu olduğu ortaya çıkan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandıktan sonra Adana Kürkçüler Cezaevi’ne konuldu.

Sedat K.’in diğer mahkumlar tarafından linç edilmemesi ve intihar etmemesi için tek kişilik hücreye konulduğu öğrenildi. Zanlının ayrıca hücrede 24 saat güvenlik kameraları tarafından izlendiği ve sürekli gözetim altında tutulduğu bildirildi.

BAŞKA BİR CEZAEVİNE NAKLEDİLDİ

Düğün evinde uyuyan 3 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanıp tek kişilik hücreye kapatılan Sedat K., başka bir ildeki cezaevine nakledildi. K.’in, Adana dışında gönderildiği cezaevi ise güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

EVİ TAŞLANDI

Zanlının bulunduğu sokakta polis ekipleri 24 saat nöbet tutmaya başladı. Akşam eve gelen çocuğun yakınları ve mahalleli evi ateşe vermeye çalıştı. Zanlının karısı ve çocuğu da polis tarafından evden uzaklaştırıldı. Bugün sabah ise yaşanan bu olaya dayanamayan kadınlar eve taşlarla saldırdı. Polis saldırgan kadınları zor ikna etti. Atılan taşlarla evin camları kırıldı. Polis güçlükle sakinleştirdiği kadınları evden uzaklaştırdı.