24 Mart 1978’de Türkiye’deki kontrgerilla yapılanmasını araştırırken katledilen Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz, ölümünün 34. yılında anıldı. Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından Taksim Hill Otel’de Doğan Öz anısına “Siyaset Alanının Daraltılmasında Bir Araç Olarak Hukuk” konulu bir panel düzenlendi. Panele, eski Cumhuriyet Savcısı CHP Milletvekili İlhan Cihaner, TKP Merkez Komite Üyesi Aydemir Güler ve Avukat Ayhan Erdoğan katıldı.

‘Ağır bir bedel ödedi’
Konuşmasına Öz’ü anarak başlayan Cihaner, özel görevli mahkemelere Fethullah Gülen cemaatinin egemen olduğunun altını çizdi. Cihaner “Toplam 3895 kişinin KCK soruşturmala-rında tutuklandığını görüyoruz. Bu sadece KCK’ya yönelik değil. İşçi Partisi Genel Başkanı 5 yıldır tutuklu” dedi. Avukat Ayhan Erdoğan ise katledilen Savcı Öz’ün Gladyo ile hesaplaşmayı, adli makamlarda dile getiren bir kişi olarak ağır bir bedel ödediğine dikkat çekti.

Ecevit’e kontrgerilla raporu verdi
 Savcı Doğan Öz, öldürülmeden önce dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e kontrgerilla hakkında hazırladığı bir raporu vermişti. 1934 doğumlu Öz, çok sayıda “tehlikeli” dosya üzerinde çalışmıştı. Hukuk sisteminin düzeltilmesi için de mücadele veren Öz, idam cezasının kaldırılması yönünde bir dilekçeye imza attığı için idari soruşturmaya uğramış, Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin kuruluş kanununa karşı imza kampanyası başlatmıştı. Bugün saat 19.00’da Doğan Öz anısına İstanbul Barosu’nda da bir panel düzenle-necek.