İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, silahlı saldırıya uğrayan Ağrı Doğubeyazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ı, tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Şahin, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada; 'Kendisi bir silahlı saldırıya maruz kaldı. Kurşunun biri beyninde hasar yapacak şekilde isabet etmiş. Yoğun bakımda. Doktorlarımız, tedavisi için tıbben mümkün olanı yapmanın gayreti içindeler. Durumu nezaketini koruyor ama kendisinin iyileşmesini temenni ediyoruz." diye konuştu. 

Olayın, terör saldırısı olup olmadığının sorulması üzerine Şahin, "İlk değerlendirmeler itibariyle öyle gözükmüyor. Münferit saldırı olarak gözüküyor. Gasp suçundan mahkum olan bir kişinin, yani şu anda bilinen şüphelinin hakkında verilen mahkumiyet davasının savcılığını yapmış kendisi. İşini yapmış, görevini yapmış arkadaşımız. Ruhsal dengesi biraz sıkıntılı gibi gözüken o şüphelinin yaptığı eylem olarak gözüküyor. Kimliği belli, eşkali belli. Onun aramasını da güvenlik güçlerimiz aralıksız sürdürüyor." şeklinde konuştu. Başka bir gazetecinin, "Ama hala şüpheli olarak mı tutuluyor?" sözleri üzerine Şahin, "Mahkum oluncaya kadar herkes şüphelidir." cevabını verdi. 

HASTANE BAŞHEKİM YARDIMCISI TEPE: SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR 

Öte yandan, Hastane Başhekim Yardımcısı Sencer Tepe, Kılıç'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Tepe, Kılıç'ın eşinin Ankara'da olup olmadığının sorulması üzerine Tepe, "Uçakta bir sorun olmuş sanırım. Eşi geliyor." dedi. 



(CİHAN)