Şike soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Metris Cezaevi'ndeki serbest bırakılan isimlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Telegol Yapımcısı Serhat Ulueren'e konuşan Savcı Berk, hakimin aldığı tahliye kararını soğukkanlılıkla karşıladı.

SAVCI BERK TAHLİYELERİ SOĞUKKANLILIKLA KARŞILADI

“Davaya bakan sayın 16. ceza hakimi Cumhurbaşkanı Gül'den şike yasanın dönmeyeceğine artık inandığı ve prosedür de bunu gösterdiği için böyle bir karar aldı.” diyen Berk, kendisininde böyle bir durumu beklediğinin altını çizdi.

Şike soruşturmasında iddianameyi hazırlamasında dolayı hakkında türlü spekülasyonlar yöneltilen Özel Yetkili Savcı, ‘Bunlarda zaten 6222'nin 11. maddesine istinaden tutuklu bulunan sanıklardı.' diye konuştu.

TAHLİYELERİN ARKASINDA 6250 NOLU YASA VAR

Tahliye kararının arkasında Cumhurbaşkanı Gül'ün once veto ettiği fakat daha sonra Meclis'ten aynı şekilde geçen 6250 nolu yasanın bulunduğunu belirten Savcı Berk, şöyle devam etti:

‘Yeni kabul edilecek 6250 yasanın yerine 6222 numaralı yasa devam ediyor olsaydı böyle bir karar verilemezdi. Gül'ün yasayı onaylaması kesinleşmeseydi bana göre serbest bırakılma kararı alınamazdı. Ayrıca suç örgütünden dolayı tutukluluk halleri devam eden şike soruşturması sanıklarının durumunu mahkemede takip edebilirsiniz.

Şike soruşturmasında 8 tahliye

YILDIRIM'IN DURUMU NE OLACAK?

Ayrıca programda Özel Yetkili Savcı Berk'in aile yaşantısıyla ilgili özel bir bilgi paylaşıldı. Buna gore Savcı Mehmet Berk'in yakın zamanda bir çocuğu daha dünyaya gelecek…


İzzet Taşkıran-Sicakgundem.com