Mustafa Türk /Ankara

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin’in Özal’ı ölüme götüren süreçteki ihmallerin Ergenekon terör örgütünün organizasyonu olduğu sonucuna vardı. Çetin’in Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğüne ilişkin kesin ifadeler kullanması dikkat çekti.

Denetlemeye geldi sanıldı

Özal’ın vefatından önce by-pass, virektomi ve prostat ameliyatları olduğu için sağlık durumunun hassas olduğuna vurgu yapan Savcı Çetin, Özal rahatsızlandığında Köşk’te doktor olmaması, eski bir araçla yanında doktor ve hemşire olmadan hastaneye götürüldüğünü anlattı.  Özal’ın GATA’ya götürülmek üzere yola çıkarılıp, Hacettepe’ye geri dönüldüğünü hatırlatan Çetin, Hacettepe’ye Cumhurbaşkanı’nın hasta olduğu konusunda bilgi verilmediğinini vurgulayıp, ifadelere göre hastane personelinin, “Cumhurbaşkanı denetlemeye geldi” diye hazırlık yaptığını, önce protokol girişinin bulunduğu Çocuk Acil kapısına götürüldüğünü, orada Cumhurbaşkanı’nın rahatsız olduğu söylenince Ana Acil Polikliniği’ne yönlendirilerek içeriye alındığını anlattı.

Kuvvetli suç şüphesi var

Özal’ın rahatsızlandığı günle ilgili temel  konularda çelişkiler olduğunun altını çizen Savcı Çetin, ifadesini aldığı Ergenekon sanıkları emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’e “... olaylar ve temel konularda ifadeler arasındaki çelişkiler gözetildiğinde Özal’ın organize bir şekilde işlenen cinayete kurban gittiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusunu yöneltti.

Özal, Ergenekonca zehirlendi

Özal’a otopsi yapılmamasını hatırlatıp, tanık beyanları, eldeki bilgi ve belgeler, 2 gizli tanığın ifadesi ve bunların araştırılması sonucunda elde edilen diğer belgeler sonucunda olayın Ergenekon’un faaliyeti olduğunu belirtti. Çetin, Tolon ve Ersöz’e, “İçerisinde faaliyet gösterdiğiniz yasadışı silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında Özal’ın zehirlenmek suretiyle öldürülmesi suçuna iştirak ettiğiniz sonucunu varılmıştır” dedi.