2 Aralık 2016 tarihinde Bursa’nın Gemlik İlçesi Umurbey Mahallesi’nde meydana gelen olayda iddiaya göre çiftçilik yapan Aykut E., kendisini reddeden Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nü bitiren ve ayrıca Kamu Yönetimi okuyan Tuğçe Uludağ’ı (25), oturduğu apartmana girdiği sırada tüfekle ateş ederek öldürdü. E. daha sonra aynı tüfekle kendi karnına ateş etti. Ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tedavi edilen E., daha sonra mahkemece tutuklandı.

‘TERSLEYİNCE TÜFEĞİMİ ALIP ATEŞ ETTİM’
Hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Aykut E., yargılandığı Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Tuğçe ile bir buçuk yıldır arkadaşız ve bunu resmileştirmek için aileler görüştü. Tuğçe, ardından benimle görüşmek istemediğini söyledi. Olay günü Gemlik’te ayak üstü görüştük. Yine olmayacağını tekrarladı. Ben de iki kutu bira aldım. İçerek Umurbey Mahallesi’ne arkadaşlarımı görmeye gidiyordum. Gemlik Avcılar Kulübüne üye olduğum için sürekli arabamda tüfek bulunuyordu. Tuğçe’nin evinin yakınına aracımı park ettim. Tuğçe’nin gece saat 21.00 sıralarında otobüs durağından evine doğru yürüdüğünü gördüm. Arabadan inip yeniden konuşmak istedim. Tersleyince tüfeğimi alıp evine yürümekte olan Tuğçe’ye önce seslendim, sonra ateş ettim. Sonra zeytinlikte canıma kıymak istedim. Pişmanım” dedi.

Mahkeme, Aykut E.’u müebbet hapis cezasına çarptırırken, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğini ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması gerektiğini söyleyen Tuğçe’nin annesi Tülay ve babası Özden Uludağ, avukatları Mehmet Gül aracılığıyla karar itiraz etti.

Hürriyet