Türkiye’deki 120 civarındaki adliyedeki ‘Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü’ alımında yaşanan torpili sosyal paylaşım sitesinden paylaşan Savcı Menderes Arıcan, Adalet Bakanı’nın istifa etmesini istedi. Adalet Bakanlığı’ndaki hukuksuzluk, haksızlık sebebi olarak bakanın görüldüğünü ifade eden Savcı Arıcan, “Sayın Bakan lütfen istifa edin, o koltuğu boşaltın. Demokratik bir ülkede bu kadar haksızlık, hukuksuzluk yaşansaydı, bırakın istifayı; bakan o ülkeyi terk eder, başka ülkeye iltica ederdi.” ifadesini kullandı.

Kızı hakim sınavlarında 90 puanın üzerinde alarak 71. olmasına rağmen mülakatlarda düşük puan verilerek hakim yapılmayan Çanakkale Savcı Menderes Arıcan, bu olaydan sonra Adliyelerde yaşanan torpili gündeme taşımıştı. Savcı Arıcan, 120’den fazla adliyede ‘Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü’ personel alımı sınavlarında yaşanan torpili, sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşmıştı. Savcı Arıcan, paylaşımlarında, çok sayıda insanın Adliyelerdeki torpil ile ilgili çok sayıda belgeyi kendisine ulaştırdığını aktarmıştı.

Sosyal medya sitesi adresinden ‘Adaletin terazisi şeş beş tartıyorsa’ başlıklı bir paylaşımda bulunan Savcı Arıcan, yaşanan hukuksuzlukları, Türkiye’de yargıya olan güvenin çok azaldığına dikkat çekti. Savcı Arıcan, “Tartı aleti olan terazi bile eğri tartıyor ve denk tartma özelliğini kaybetmiş haldeyse; o tartı aleti ne yapılır? Tabi ki çöpe atılır. Peki, adının önünde ‘Adalet’ yazan bir bakanlığın kendi içinde ‘Adalet’ olmadığı yüksek sesle dillendiriliyor ve yargıya güvenin yüzde 3' e düştüğü söyleniyorsa; o halde ne yapılması gerekmektedir? O bakanlığın tepesinde oturan sayın bakanın o koltukta oturmaması gerekmektedir.” ifadelerini kulandı.

‘BAŞKA ÜLKEDE OLSA BAKAN İSTİFA ETMEKLE KALMAZ BAŞKA ÜLKEYE İLTİCA EDER’

Adalet Bakanın bu olayların ortaya çıkması sonrası artık istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Savcı Arıcan, şu sözleri kullandı: “O halde sayın Adalet Bakanı, lütfen istifa edin ve o koltuğu boşaltın. Zira o Bakanlık bünyesinde yaşanan tüm haksızlık ve hukuksuzluğun müsebbibi olarak siz görülmektesiniz. Demokratik bir ülkede bu kadar haksızlık ve hukuksuzluk yaşansaydı, bırakın istifayı; o ülkenin bakanı o ülkeyi terk eder ve başka bir ülkeye iltica ederdi. Umarım meramımızı anlatabilmişizdir.”


Odatv.com