Başsavcı Çolakkadı, Öz ve Şafak, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde veda turu yaptı. Yeni başsavcı ve vekilleri, adliyedeki hakim, savcı, doktor ve emniyet görevlileri ile tek tek vedalaştı. Savcılar daha sonra basın mensuplarıyla da tokalaştı. Savcılar için sonrasında toplu uğurlama töreni yapıldı.

Bu arada Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, aracından inerek binaya girdi. Raporlu olduğu belirtilen Öz'ün sekerek adliyeye girdiği gözlendi.

Önce eşyaları gitti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararıyla İstanbul Başsavcısı olan Turan Çolakkadı ile başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz ve Ercan Şafak'ın eşyaları Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Beşiktaş Adliyesi'nde kapalı kasa bir kamyonete yüklenen savcıların eşyaları, bundan sonra görev yapacakları İstanbul Adliyesi'ne taşındı. Savcılara ait çiçek, LCD televizyon, kitap gibi eşyalar görevliler tarafından titizlikle alınarak savcıların odalarına götürüldü.

HSYK Birinci Dairesi'nin 539 sayılı adli yargı kararnamesi ile geçtiğimiz hafta Çarşamba günü İstanbul Özel Yetkili Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Fikret Seçen ise Çolakkadı'dan boşalan İstanbul Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'ne atanmıştı. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz ile Ercan Şafak ise İstanbul Başsavcı Vekilliği'ne atanmıştı. Öz ve Şafak'ın atamalar nedeniyle özel yetkileri de kalkmıştı.



Cihan