Coşar, “Bu tasarrufun makul bir açıklaması yoksa yapılan yargıya siyasi bir müdahaledir ve kabul edilebilir tarafı yoktur” dedi. Coşar’ın mesajları şöyle:

Tutuklama ayıbı

“TBB olarak talebimiz ve dileğimiz, hâkimlerimizin tutuklama konusunda son derece duyarlı davranmaları, bu konudaki ulusal ve uluslararası mevzuata uymaları, ülkemizde iyi gitmeyen işlerden olan, Türkiye olarak hiç de hak etmediğimiz tutuklama ayıbından ülkemizi bir an önce kurtarmalarıdır. TBB olarak, Türk olsun, Kürt olsun aynı ulusun özgür ve eşit yurttaşları olan, birbirlerinin kimliklerine, kişiliklerine, kültürlerine, başkaca değerlerine saygısı bulunan, kardeşçe, barış içerisinde ve birlikte yaşamak isteyen herkesi tahriklere kapılmadan, kırmadan, dökmeden, sağduyu ve kararlılıkla teröre karşı yüksek sesle tavır almaya davet ediyoruz.”

Coşar, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nin parasız olmasını yeni anayasa ile HSYK’dan Adalet Bakanı ve müsteşarının çıkarılması gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu: Güzel konuşma

CHP Lideri Kılıçdaroğlu törenden ayrılırken gazetecilerin “Yasadışı dinlemelere ilişkin elinizdeki bilgi ve belgeleri açıklamayı düşünüyor musunuz” sorusu üzerine, “Sayın Ahsen Coşar’ın konuşması güzeldi. Yargıdaki sorunları dile getirdi. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.




Hürriyet